10. 09. 2024 Oleg 22°C Občasný dážď

Zadar s deťmi letecky z Košíc

Autor: Patrícia VJ, Foto: zadarinsider.weebly.com/fun-for-children.html, PR správa
Pinija 267 1170x781 1

Zdroj: promiseo.com

Chorvátsko je medzi rodinami s deťmi mimoriadne obľúbené - kamienkové pláže, priezračné more, nenapodobiteľná atmosféra. ,, Len keby tá cesta netrvala tak dlho, to moje dieťa v autosedačke neobsedí." povzdychnú si mnohí dovolenkujúci, keď po dlhých hodinách v aute vystúpia vo vysnívanej destinácii.

Írska nízkonakladová spoločnosť Ryainar preto potešila mnohých nielen Košičanov svojou novou linkou Košice - Zadar, ktorá bude v prevádzke do konca septembraLieta sa vždy v stredu a v nedeľu lietadlom Airbus A320 s kapacitou 180 miest, pričom let trvá približne 90 minút. 

Nespornou výhodou je aj krátky trasfer z letiska v Zadare do samotného strediska - trvá len niečo okolo 15 minút. Privítajú vás kilometre nádherných pláží s očarujúcim priezračne modrým morom. 

Čo sa týka samotného Zadaru, najlepšie možnosti pre deti ponúka pláž Borik. Pokrýva ju hrubší piesok a dno je pri brehu piesočné. Na pláži je množstvo atrakcií, tobogánov, šmýkačiek či nafukovacích prvkov, ktoré zaručene potešia všetky deti.

6102746 orig

Pláž Borik v Zadare

Zdroj: zadarinsider.weebly.com

      

Aktívne rodiny si tu taktiež prídu na svoje - takmer  každý hotel či penzión ponúka zdarma zapožičanie bicyklov, takže si môžete spolu s deťmi vychutnať brázdenie cyklochodníkov s nádhernými pohľadmi na krásy Zadaru.

98

Cyklotúra v Zadare

Zdroj: zadarinsider.weebly.com

Milovníci histórie tiež nezostanú sklamaní -  ide o staré mesto plné románskych ruín, stredovekých kostolov a zaujímavých múzeí. Určite nevynechajte Morský organ, známy svojou jedinečnou štruktúrou podobnou hudobným nástrojom, ktorá vytvára melodické zvuky pomocou morských vĺn. Z Rímskeho fóra či Katedrály sv. Anastázie na vás dýchne kúsok starých čias.

morsky organ

Morský organ

Zdroj: zadarinsider.weebly.com

Ak sa chcete vyhnúť návalu turistov a vychutnať si pokojnejšiu dovolenku s lepšími cenami ubytovania, neváhajte a kúpte si svoje letenky napríklad na september na https://www.ryanair.com/sk/sk

Na našej facebookovej stránke S deťmi v Košiciach momentálne prebieha aj súťaž o 2 letenky Košice - Zadar, neváhajte a zapojte sa. 

 

Napíšte komentár