08. 09. 2024 Miriama 31°C Jasno

Testovačka - čo sme vyskúšali v júli?

Autor: Zuzka, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

testovacka

Každý mesiac vám prinášame info z testovania nových produktov či služieb, ktoré sme za posledné obdobie vyskúšali. Nie vždy všetko vyzerá tak ako je, a preto vám úprimne napíšeme, čo si o tom myslíme my v redakcii sdetmi.com, ktorú tvoria ostrieľané matky s deťmi. 

4

Zdroj: sdetmi.com

U nás doma máme dvoch malých loptošov, a čo chce jeden chce samozrejme aj druhý:) A preto keď starší syn dostal mikroskop, tak ten druhý ho chcel samozrejme tiež. O hračky sa samozrejme delia, ale predsa mikroskop je vec pre staršie deti. Keďže mladší syn mal teraz narodeniny voľba darčeka bola jasná - mikroskop. Na internete som objavila mikroskop zo série MiniScience, ktorý je určený už pre tých najmenších bádateľov vo veku od 4 do 7 rokov. A poviem vám je to pecka. Samozrejme, že som mu ho kúpila. Má nielenže ergonomicky tvarované telo z kvalitného plastu, mäkké očnice, ale disponuje aj širokou optikou pre lepšiu svetelnosť. Zväčšenie mikroskopu je tak možné plynule regulovať až do 10x zoom. A nielen to tento úžasný mikroskop dokáže. Tento mikroskop je vďaka tzv. stereo optike obzvlášť vhodný aj pre najmenšie deti, ktoré tak ešte nevedia privierať jedno očko. Môžu sa tak pozerať do mikroskopu rovnako ako do binokulárneho ďalekohľadu oboma očami. Vďaka samostatnému LED osvetleniu a kvalitnej optike bude obraz tak vždy jasný a čistý. Zväčšenie 10x poskytuje možnosť sledovať a študovať tak aj drobné štruktúry listov, nerastov a iných predmetov, ktoré nájdete v prírode alebo v domácnosti. A ako bonus súčasťou mikroskopu je aj pipeta, pinzeta, Petriho miska a návod až na 10 experimentov. Za nás je to určite top produkt a dokonca si ho zamiloval aj náš starší syn:)

Odporúčaný vek: 4-7 rokov

Ako bonus máte teraz 5% zľavový kupón: sdetmi5
Kupón sa vzťahuje na všetky výrobky značkiek Buki France, Thames & Kosmos, AQUA DRAGONS®, Smartivity a je platný do 30.9.2024

>> kúpite na mlady-vedec.sk

PLUSY

♥  Veľké a svetlé okuláre umožňujú pozorovanie menším aj starším deťom (vzdialenosť okulárov cca od 5 do 7cm)
♥ 10 vzorových experimentov
kvalitná optika a ergonomický tvar
♥ 10x zväčšenie s plynulou reguláciou
♥ LED svetlo a príslušenstvo

MÍNUSY

↓ Vyžaduje 3xAAA batérie (nie sú súčasťou balenia).

 


3

Zdroj: sdetmi.com

 Máte otázky? Táto kniha vám ich zaručene zodpovie!

Tiež máte doma malého knihomoľa, ktorý má veľa otázok a na všetko chce vedieť hneď a zaraz odpoveď? Máme tu pre vás super tip na zábavnú a zároveň poučnú knižku - Prečo majú chlapci bradavky? Veda vie byť zábavná! V tejto zábavnej knižke sa dozviete napr. Prečo nie sú cicavce zelené? Môže vám jedenie šušňov uškodiť? Sú delfíny a veľryby niekedy smädné? Prečo nevieme sami seba poštekliť? Kde astronauti schovávajú vlastne svoju špinavú bielizeň? Dozviete sa aj napr. ako získať železo z raňajkových cereálií, že ryby naozaj komunikujú prdmi, ako urobiť zelené volské oko, prečo majú tigre pruhy a nie bodky, a mnoho iného. Za nás je to top knižka, pri ktorej sa zabavila celá naša rodina:)

>> kúpite na albatrosmedia.sk

 

PLUSY

♥ prijateľná cena
♥ formát vhodný aj do ruksaku
♥ zábavná a náučná knižka zároveň

MÍNUSY 

↓ za nás som žiadne nenašla

 


6

Poznáte to, keď nastane čas krémovania, deti hneď utekajú preč. Odkedy som objavila túto super opaľovaciu tyčinku, čas krémovania je pre naše deti zábava. Detský opaľovací krém v tyčinke zn. babylove sensitive OF 50+ poskytuje veľmi vysokú ochranu pred spálením. Je ideálne navrhnutý na cielené nanášanie na citlivé oblasti, ako sú nos, uši, brada a líca. Vďaka vysokému ochrannému faktoru 50 je tak pokožka detí optimálne a okamžite chránená. Vyvážený UVA/UVB širokopásmový filtračný systém spolu s ošetrujúcimi olejmi a voskami spoľahlivo ochráni pokožku pred spálením. Táto super opaľovacia tyčinka obsahuje extra vodoodolné zloženie, ktoré je jemné a zodpovedá tak požiadavkám detskej pokožky. Neobsahuje žiadne parfumy, oktokrylén ani nanočastice.  

Keď sme s deťmi vonku, rýchlo nanesiem tyčinku na citlivé partie, ako je čelo, nos, uši a krk a máme hotovo. Vďaka tejto tyčinke si môžeme v pokoji užívať hry a šantenie v slnkom zaliatych letných dňoch so spoľahlivou slnečnou ochranou od zn. babylove.

>> kúpite na mojadm.sk

PLUSY

♥ výhodná cena
♥ okamžitá, veľmi vysoká ochrana
♥ chráni pokožku pred slnkom, rovnako pred chladom v zime
♥ ošetrujúce oleje a vosky chránia detskú pokožku pred vysušením
♥ vodoodolnosť

MÍNUSY 

↓ dostať len v dm drogerie markt
↓ môžu zostať žlté fľaky po nakrémovaní, treba ich potom s rukou rozotrieť

 

 


Testovacka

V lete, keď je teplo, rady nosíme šaty. No žiaľ niektoré z nás trpíme zapareninami v oblasti vnútorných stehien, ktoré vzniknú z tepla častým šúchaním stehien o seba. Na to sme objavili super vec a síce pančuchové šortky vyrobené z pletenej priadze pre väčšiu odolnosť, ktoré týmto odreninám zabránia. Sú pohodlné a ľahučké. Ani neviete, že ich máte na sebe. A na zapareniny môžete zabudnúť!

>> kúpite napríklad na www.luxusnabielizen.sk

PLUSY

♥ ľahké
♥ priedušné
♥ zabraňujú odieraniu
♥ dobrá cena

MÍNUSY 

↓ žiadne

 


7

Zdroj: sdetmi.com

Máme pre vás super tip na super čistiacu pastu The pink Stuff. Táto vegánska čistiaca pasta je vyvinutá bez pokusov na zvieratách, obsahuje až 99 % prírodných čiastočiek a je na báze prírodných olejov.  Jej prírodné zloženie bolo vyvinuté tak, aby bol prípravok mimoriadne účinný aj bez použitia chemikálií. Táto pasta je tak dokonalá na čistenie riadu, kuchynských drezov, PVC povrchov, grilov, kachličiek, záhradného nábytku, mosadzných povrchov a na odstraňovanie hrdze. Dokonca som ju vyskúšala na čistenie bielych tenisiek a za mňa v živote tie tenisky neboli také biele :) Táto multifunkčná pasta naozaj účinne odstráni všetky nečistoty z rôznych povrchov a jej použitie je naozaj všestranné.  Nepotrebujete mať doma milión rôznych druhov čistiacich produktov, stačí vám iba tento jeden. Použitie je tak naozaj všestranné!  

Zakúpite na internete a v niektorých drogériách a obchodoch.

PLUSY

♥ prijateľná cena
♥ vegánske zloženie, ľahko sa používa
♥ netestovaná na zvieratách

MÍNUSY

↓  na zmytie pasty treba použiť viacej vody

 

 

Napíšte komentár