03. 08. 2024 Jerguš 31°C Prehánky, búrky

Rozprávanie o kremnickej lekárni

10.07.2024 Autor: Annie
Termín: 09.08.2024 a ďalšie Mesto:Kremnica Zdroj:stránka organizátora
Rozpravanie o kremnickej lekarni 2024 724x1024

Zdroj: muzeumkremnica.sk

NBS – Múzeum mincí a medailí Kremnica pozýva na zaujímavú prednášku s názvom Rozprávanie o kremnickej lekárni, ktorá sa uskutoční v priestoroch bývalej kremnickej lekárne, v súčasnej administratívnej budove Múzea mincí a medailí  na Štefánikovom námestí v Kremnici.

Atmosféra v interiéri bývalej lekárne v Kremnici v spojení s pútavou prednáškou a ukážkami historických lekárnických predmetov priam predurčuje ponúknuť návštevníkom zážitok z pamiatky, v ktorej sa až do súčasnosti podarilo udržať väčšinu pôvodného zariadenia.

Na prednáške sa návštevníci dozvedia rôzne podrobnosti týkajúce sa histórie kremnickej lekárne,  odkedy bola v Kremnici lekáreň, v ktorých domoch sa nachádzala na námestí, kedy sa jej sídlom stal dom č. 8 (dnes administratívna budova MMM). Nebudú chýbať ani informácie o tom, čo sa predávalo v lekárni, o špecialitách lekárnika Gazdíka, o jedinej žene lekárničke v histórii celej lekárne a zároveň jej poslednej majiteľke Margite Wünschendorferovej, ako i o rodinnej knižnici a rodinných fotografiách lekárnika Gazdíka.

Prednáša:  Mgr. Lucia Krchnáková, PhD. – historička 

Vstupné: 2 €

Napíšte komentár