04. 07. 2024 Prokop

Novomestské nedeľné pikniky: Piknik na Železnej

01.07.2024 Autor: Laura , Foto: Kultúra a šport v Novom Meste
Termín: 07.07.2024 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
448902610 900151948590927 2551872855654902744 n

Zdroj: Kultúra a šport v Novom Meste

Novomestské kultúrne a športové leto prináša sériu rodinných piknikov na rôznych miestach mestskej časti Bratislava - Nové Mesto.
Vyberte si niektorý z letných rodinných piknikov a strávte príjemnú nedeľu s rodinou, priateľmi, susedmi.
Zmena programu vyhradená.
Podujatie sa uskutoční len za priaznivého počasia.
Vstup VOĽNÝ.
 

PROGRAM PIKNIKOV:

07. 07. 2024, 15:00

Piknik na Železnej studničke
moderuje Maroš Szalay
15:00, Divadlo Piki: RozKrávka, 45 min
Divadelné predstavenie o tom, že niekedy sa vďaka mlieku nielen žalúdok, ale aj zlé na dobré obráti. Vedeli ste o tom, že v rozprávkovom lese, žijú vedľa troch kozliatok a troch prasiatok aj tri teliatka? Jasné, že nie. Veď o tom nevedia ani páni spisovatelia, inak by už určite o troch teliatkach napísali nejakú rozprávku. Ale my sme na to prišli. Ak sa aj vy chcete dozvedieť, kto zachránil kozliatka z vlkovho brucha, alebo kto pomohol prasiatku postaviť pevný murovaný domček, určite si nenechajte ujsť našu RozKrávku.

16:00, Vodníci na železnej studničke, 45 min
Pred vodníkmi máme rešpekt. Počas prípravy vodníckych príbehov sa nám diali neuveriteľné veci. Aj o tom sa budeme rozprávať. Samozrejme aj o tom, koľko slovných spojení súvisí s vodou. Tečie mi do topánok. Odraz sa už od dna. Zasa v tom plávaš? K Bratislave patrí Dunaj, a teda aj vodníci. Ponorte sa s nami do ich sveta, ktorý nie je len chladno modrozelený. Je tam všetko. Svojská móda, zvyky a túžby. S vodníkmi vás zoznámia rozprávačky zo spolku Príbehom na stope - Martina Jánošíková, Sylvia Pabst, Dominika Rai a Maruška Jánošíková.

17:00, Bratia Geišbergovci a hostia, 70 min.

Sprievodný program:
Maľovanie na tvár, rodinné kreatívne dielne a kurz výtvarných techník s akad. sochárkou Magdalénou Burmekovou, počas ktorého zažijete popoludnie s tryskovou maľbou, počas ktorého si zaexperimentujete s harmóniou farieb a ich štruktúrou na maliarskom plátne. Abstraktný obraz zachytávajúci náladu popoludnia si navyše každý z vás odnesie so sebou. Kurz je pre všetkých účastníkov zdarma, stačí prísť a maľovať! 

18. 08. 2024, 15:00

Piknik na Račku
moderuje Martin Michael Benčič
15:00, NevaDivadlo: Kto sa bojí, nesmie do lesa, 45 min
Do hustého tmavého lesa plného čarov a kúziel zavíta lekár. Prečo? Aby vyliečil strašidlá. Aj tie, ktoré z neho majú strach. Pomáhať všetkým bez rozdielu, je totiž jeho práca. O tom, že strašidlá sa do moderného sveta už vôbec nehodia a že doktora sa nemusí báť nikto, dokonca ani najhrôzostrašnejší kúzelník Magiáš, sa presvedčia diváci a diváčky vo veselej a vtipnej bábkovej inscenácii na motívy rozprávky Karla Čapka.

16:00, B-Swing: Tančiareň, 60 min.
Swing sa vyvíjal súbežne so swingovou hudbou 20. - 40. rokov 20. storočia. Väčšina swingových tancov má svoje korene v afroamerických komunitách a niektoré vznikli z iných kultúrnych tradícii. Tanečná škola B-Swing, to je neustále sa rozširujúca sa komunita ľudí, ktorých združuje láska k umeniu swingovej éry a radosť z tanca. Už od roku 2014 organizujú nielen v Bratislave rôzne tanečné kurzy, workshopy, prednášky, tančiarne a podujatia pre verejnosť, z ktorých sála priateľská, až rodinná atmosféra starých čias.

17:00, La Jana a Her Cats, 60 min.
Speváčka La Jana sa špecializuje na interpretáciu starého jazzu obdobia 20. a 50. rokov minulého storočia. So zoskupením La Jana & Her Cats interpretuje swingovú hudbu, gypsy jazz a moderné popové hity upravené do retro swingu.

Sprievodný program:
Maľovanie na tvár, rodinné kreatívne dielne a kurz výtvarných techník s akad. sochárkou Magdalénou Burmekovou, počas ktorého si vyskúšate maľovanie technikou ALLA PRIMA (priama maľba), vďaka ktorej si vytvoríte abstraktný alebo impresionistický obraz, na ktorom zachytíte atmosféru popoludnia. Pracovať budete podľa vlastného motívu inšpirovaného okolitými detailami krajiny. Kurz je pre všetkých účastníkov zdarma, stačí prísť a maľovať!

01. 09. 2024, 15:00, Piknik na Nobelke

moderuje Andrea Kružliaková
15:00, Divadlo Houže: Babička, 45 min.
Byť babkou či dedkom nie je veru jednoduché. Svet okolo sa stále niekam ponáhľa, maslo je drahé, všade samí podvodníci, ráno láme v krížoch, večer v kolene a hlavne, kam by sme chodili, keď potom budeme musieť ísť znova naspäť! Naša Babička to ale vymyslela jednoducho. Sedí pri telefóne, telefonuje s dedkom a rozpráva o všetkom možnom. Čo sa ale stane, keď jedného dňa telefón zvoní a zvoní a na druhej strane sa nikto neozýva? Babička je nútená vydať sa na dobrodružnú cestu a zvládnuť nástrahy nevyspytateľného sveta.

16:00, Príbehom na stope: Storytelling
Pásmo troch príbehov o jazykoch, ktoré sme mali okolo seba a zrazu ich niekto chcel vymazať. Vziať človeku jazyk je podobné pocitu väzenia a neslobody. Dokonca aj čaro tolerantného mesta po vojne vyprchalo ako para nad šálkou kávy. Inšpiráciou pre príbehy bol bestseller Jozefa Tancera Rozviazané jazyky. Rozprávajú členky spolku Príbehom na stope Maruška Jánošíková, Martina Jánošíková a Sylvia Pabst.

17:00, Paper Moon Trio, 60 min
Šarmantné dámske vokálno-inštrumentálne zoskupenie vzniklo v roku 2013, v zložení Kristína Uhlíkova (husle, spev), Barbora Medeková (ukulele, spev) a Andrea Kružliaková (gitara, spev). Dámy sa stretli v Hot Jazzovom orchestri Bratislava Hot Serenaders. Vo výnimočnom kolektíve interpretov tzv. "starého jazzu" si osvojili originálnu techniku spievania, ktorá sa stala nosným pilierom ich autentického prevedenia piesní z dvadsiatych až štyridsiatych rokov 20. storočia, ktoré tvoria repertoár PAPER MOON TRIA. Veľkou inšpiráciou tohto hudobného zoskupenia sú vokálne skupiny Boswell Sisters, Mills Brothers alebo české Sestry Allanovy.

Sprievodný program:
Maľovanie na tvár, rodinné kreatívne dielne a maľovanie v plenéri s Ateliérom neprofesionálnych výtvarníkov s akad. Maliarom Dušanom Sekelom. ANV stojí na pevných základoch, ktoré boli položené už v roku 1977 v bratislavskom Novom Meste a jeho činnosť trvá nepretržite až doteraz. S lektorom a akademickým maliarom D. Sekelom si deti počas popoludnia vyskúšajú voľné kreslenie podľa fantázie pastelom na papier, prípadne kreslenie na tému “som strom”. Dospelí pri svojej maliarskej tvorbe na tému prírody, stromov a krajiny využijú pastely, akryl či akvarel.

Napíšte komentár