01. 07. 2024 Diana

Večer pod hviezdami na zámku Schloss Hof

27.06.2024 Autor: Simona
Termín: 03.08.2024 Mesto:Schloss Hof (AT) Zdroj:stránka organizátora
Snimka

Zdroj: schlosshof.at

Oddych po cisársky na letnom sídle Márie Terézie, zámku Schloss Hof

Ak hľadáte nezabudnuteľný letný program, vyberte sa na výlet mimo mesta! Za krásnymi miestami nemusíte cestovať ďaleko. Len približne 30 minút jazdy autom od Bratislavy na vás čaká miesto, ktoré zaujme bohatou históriou, majestátnou architektúrou a prírodnými prvkami.

Záhradný raj na zámku Schloss Hof

V prírodnej scenérii na Moravskom poli sa rozprestiera impozantný zámok Schloss Hof s nádhernou barokovou záhradou. „Najkrajšia vyhliadka na svete“ – takto sa vyjadril knieža Johann Khevenhüller-Metsch, veľký cestovateľ z čias Márie Terézie, ohromený výhľadom z okien cisárskych apartmánov na terasovitú záhradu. Bohatstvo prírody a ľudská vôľa sa tu spojili, aby vytvorili jednu z najveľkolepejších barokových záhrad doby a skutočne len málo v Európe sa mohlo rovnať jej nádhere, noblese a elegancii. Terasy boli vybudované tak, aby záhrada odhaľovala svoje čaro len postupne krok za krokom a návštevníci si až na poslednom stupni mohli vychutnať nádherný výhľad na celý komplex. Najväčším symbolom prepychu záhradnej architektúry v 18. storočí boli bez pochyby grandiózne fontány. Nielenže poskytovali príjemné osvieženie, ale ich technická náročnosť stála nemalé prostriedky, a tak sa stali nepriamym ukazovateľom bohatstva ich majiteľa a hodnota záhrady sa merala aj počtom vodných prvkov a fontán.  

schlosss

Zdroj: schlosshof.at

Barokový večer pod hviezdami

Na letnom sídle Schloss Hof už pred niekoľkými stáročiami zámocké panstvo využívalo znamenité interiéry a rozprávkové záhrady na oslavy a spoločenské stretnutia, kde sa zhromažďovala miestna smotánka. Práve tieto pôvabné večierky sa stali inšpiráciou pre jedinečné podujatie „Večer pod hviezdami“, ktoré sa koná 3. augusta na zámku Schloss Hof Exkluzívna večerná návšteva so skvelým sprievodným programom sa postará o nezabudnuteľný zážitok. Piknikový kôš by rozhodne mal byť súčasťou výbavy vašej večernej návštevy.  Stolovanie pod holým nebom v blízkosti osvetlených rozprávkových fontán určite spríjemní vašu  letnú zábavu. 

Počas špeciálnej večernej prehliadky po pôvodným nábytkom zariadených zámockých komnatách aj v slovenskom jazyku sa môžete vydať na zvodnú cestu do života princa Eugena a Márie Terézie. Mimoriadna výstava „Cisárske svadby – Láska? Zásnuby! Sobáš. odkrýva aspekty cisárskych svadieb. Za bohato inscenovanými slávnosťami sa často skrývajú dojímavé osudy a jedinečné príbehy Habsburgovcov.

Vychutnajte si večer 3. augusta pod očarujúcou hviezdnou oblohou zámku Schloss Hof a vydajte sa na zvodnú cestu do obdobia nočného baroka.

Oblečte si kostým a zažiarte!

Dátum: 3.augusta 2024
Čas: 18:00 – 23:00

Sprievodný program:

  • KULINÁRSKY ZÁŽITOK so ŽIVOU JAZZOVOU HUDBOU na arkádovom dvore
  • GIN-BAR na zámockej terase
  • ASTRONOMICKÁ PREDNÁŠKA s Christianon Herzogom | podujatie v nemeckom jazyku
  • Magická show kúzelníka Flo Mayera
  • DISCO POD HVIEZDNYM NEBOM s DJ Mel Meriom
  • BAROKOVÉ INSCENÁCIE, JAZDCI, ARTISTI, UMELCI a mnoho ďalšieho
  • NOČNÁ PREHLIADKA V ZÁMKU
    Zámocké apartmány v noci po slovensky | 18:00 | 19:00 | 20:00 hod.

Vstupné: 30,- € na osobu. V cene podujatia je denný vstup, na úvod prípitok so šampanským, exkluzívna prehliadka a sprievodný program.

TIPP: Špeciálna cena len pre držiteľov ročnej vstupenky a dostupná len na mieste: 7,- € Dospelí / deti 3,50 €.

SH

Zdroj: schlosshof.at

Napíšte komentár