29. 09. 2024 Michal, Michaela 15°C Oblačno

Prázdninová túra spojená s prezentáciou útulne Kráľova studňa

26.06.2024 Autor: Patrícia VJ, Foto: Facebook - Košice - Mesto Košice
Termín: 30.06.2024 Mesto:Košice Čas:11:00 Zdroj:stránka organizátora

Milovníkov košických lesov, turistov aj cyklistov pozývame na prázdninovú túru spojenú s prezentáciou novej útulne, ktorú vybudovali Mestské lesy v spolupráci s mestom Košice.V novootvorenej útulni pri Kráľovej studni sa v nedeľu 30. júna bude premiérovo podávať kotlíkový guláš, ktorý bude kuchtiť aj primátor mesta Jaroslav Polaček. Vstupenkou je dobrá nálada, pre najmenších turistov je pripravené sladké prekvapenie. 

V nedeľu 30. júna, o 11:00.

Turistická útulňa Kráľova studňa sa nachádza na území Mestských lesov Košice v pohorí Čierna hora v nadmorskej výške 670 metrov. Od mája tohto roka poskytuje krátkodobé zázemie pre núdzový nocľah alebo útočisko pred nepriazňou počasia pre turistov na najznámejšej slovenskej diaľkovej magistrále – Ceste hrdinov SNP Devín – Dukla. V jej tesnej blízkosti sa nachádzajú drevené prístrešky, ohnisko s lavičkami a prameň vody. Do novej útulne sa dostanete:

Z Kavečian cez Hrešnú na Kráľovu studňu (6,3 km, cca 2 hodiny)
Z Alpínky, Jahodnej, Kysaku, Družstevnej pri Hornáde, Košickej Belej a ďalších lokalít po turistických značkách. Cykloturisti sa tam dostanú po bežných turistických cestách alebo cyklotrase zo Sokoľa, Alpinky, Jahodnej atď. 

Pripájame mapu a tešíme sa na Vás.

mapa

 

Napíšte komentár