29. 09. 2024 Michal, Michaela 19°C Prehánky

Zbojníci na salaši Priehyba

26.06.2024 Autor: MS, Foto: jasna.sk
Termín: 13.07.2024 Mesto:Priehyba Zdroj:stránka organizátora

large Zbojnici na salasi online 1920x1080

Zbojníci na salaši Priehyba sú tu opäť, a to v sobotu 13. júlaMôžete sa tešiť na hlavnú hviezdu programu, kapelu HRDZA!

Pripravíme pre Vás skvelý rodinný program plný zábavy, ľudových tradícií s Liptovskými zbojníkmi, hudobno-vzdelávacím projektom HOPI a množstvom ľudových umelcov a detských animácií. Programom bude sprevádzať Liptovský zbojník Miroslav Kasprzyk.
Liptovskí zbojníci predvedú školu plieskania bičom, zbojnícku pasovačku, zbojnícky trojboj, visenie na háku a tiež zbojnícky fotopoint.
Na najvyššie položenom salaši na Slovensku - salaši Priehyba sa dozviete všetko, čo vás zaujíma o ovčiarstve a najmä o tradičnom slovenskom plemene ovečiek Valašiek.

Príďte navštíviť ovečky valašky do najvyššie položeného salašu na Slovensku na Salaš Priehyba, kde si počas celého dňa môžete pozrieť toto vzácne plemeno. Ide o pôvodný druh oviec, ktorý v minulosti spásal pasienky vo vysokých nadmorských výškach vyše 1400 m n. m., nenáročný na chov, ktorý sa vyznačuje výraznými zahnutými rohmi. Navyše v sobotu 13. júla sa tu uskutoční slávnosť salašníckeho spolku. Toto priateľské stretnutie členov klubu chovateľov pôvodnej Valašky bude sprevádzať program ako strihanie ovečiek a debaty o budúcnosti pôvodnej ovečky Valašky.

Napíšte komentár