29. 06. 2024 Peter a Pavol, Petra

Kubko žije zdravo a Kubko upratuje. Obľúbená detská séria pokračuje

Autor: MS, Foto: bux.sk, V spolupráci
Kubkovia

Zdroj: bux.sk

Detská séria Učím sa s Kubkom je mimoriadne obľúbená a vyšlo v nej už 7 kníh ako Kubko u lekára, Kubko kuchárom alebo Kubko chce cikať alebo rozlúčka s plienkami. Sú to malé leporelá pre deti od 1 a pol roka teraz vyšli v sérii hneď dve knižky.

„Séria o Kubkovi je vo svete čoraz väčší fenomén a doteraz sa z nej vo všetkých jazykových mutáciách predalo viac ako 5 miliónov výtlačkov. Toto číslo vyrazilo dych aj mne,“ priznáva šéfredaktorka pre detskú literatúru vydavateľstva Ikar Lucia Hlubeňová a dodáva: „Celá séria o Kubkovi podporuje rozvoj detskej reči a jej koncept je dôkladne premyslený. Každá kniha obsahuje jednoduchú zápletku z každodenného života a dieťa sa s hlavnou postavou ľahko stotožní.Ešte prezradím, že majitelia práv knižnej verzie rokujú s filmovými producentmi o možnej filmovej verzii tejto obľúbenej série.“

Kubko zije zdravo

Zdroj: bux.sk

Prvá Kubko žije zdravo vás určite zabaví a rozhýbe. Deti si môžu s ním zacvičiť, zamávať rukami, pokývať hlavou, veselo si zadupať. V knižke deti uvidia, ako Kubko rád jazdí na bicykli, ako sa oblieka, keď je vonku zima a keď zasa teplo. Samozrejme, treba mať vždy po ruke fľašu doma, aby dodržiaval pitný režim. Deti sa zastavia s Kubkom v bufete – jednoducho, zažijú s Kubkom skvelý deň, ktorý sa skončí chutnou večerou, umývaním zúbkov a oddychom.

Kubko upratuje

Zdroj: bux.sk

Druhá kniha Kubko upratuje nás zavedie do jeho a Miškinej izby, v ktorej to vyzerá ako po výbuchu. Veď to možno poznáte zo svojho domova. A tak v tomto prípade musí zasiahnuť ocino. Lenže deti sa nevedia sústrediť, lebo pri upratovaní nachádzajú dávno stratené hračky, s ktorými sa musia okamžite zahrať. Keď však v debničke s náradím chýba kľúč, ktorý Kubko súrne potrebuje, je jasné, že poriadok v dielni je základ. Treba si vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce.

Leporelo obsahuje pekné ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu. Zábavným spôsobom ukazuje rôzne činnosti, užitočné úkony a nabáda deti, aby sa zaujímali, aby sa pýtali, prípadne vyjadrovali svoje postrehy a názory.

Takto funguje séria malých leporel Učím sa s Kubkom, ale aj veľkých, tá séria sa volá Učím sa rozprávať a  vyšlo v nej už 7 knižiek. „Knižky z tejto série sú úžasné, pretože vďaka nim sa môže deťom zlepšiť slovná zásoba a zároveň správne vyslovovanie slov. Môžete tak tiež zistiť, či vaše dieťa nemá nejaký logopedický problém a ak áno, viete, že treba vyhľadať logopedičku,“ tvrdí moderátorka detskej relácie Knihy od Stonožky Erika Kresťanková.  

Autorka Dr. Marta Galewska-Kustra je matka, logopedička, detská pedagogička, tvorivá pedagogička a spisovateľka. Venuje sa téme rozvoja tvorivosti, terapii oneskoreného vývinu detskej reči a poruchám artikulácie. Dlhodobo pôsobí ako odborná asistentka v Akadémii špeciálnej pedagogiky Marie Grzegorowskej vo Varšave. Je autorka bestsellerov, ktorých úlohou je podporiť u detí správny vývin reči. Každú voľnú chvíľu venuje písaniu.

Milan Buno, knižný publicista

Napíšte komentár