21. 09. 2024 Matúš

Art Film 2024 nezabúda ani na najmenších divákov

19.06.2024 Autor: Patrícia VJ, Foto: haravara.sk/
Termín: 28.06.2024 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

do clanku 2

Bamse a najmenšie dobrodružstvo na svete

Dátum: 22. jún (sobota) o 10.00
Dátum: 26. jún (streda) o 10.00

Dej: Malá Maja náhodou vypije šťavu XYZ a zmenší sa na veľkosť mravčeka. Táto nová podoba ju dovedie k najväčšiemu (aj keď v najmenšej veľkosti) dobrodružstvu v živote. Nájdu ju kamaráti, keď bude maličká ako mravec? Bamse a najmenšie dobrodružstvo na svete je ďalší zo série celovečerných animovaných filmov režiséra Christiana Ryltenia o medvedíkovi Bamsem, ktorého pozná vo Švédsku už niekoľko generácií.

Čarodejník Kajtek 

Dátum: 27. jún (štvrtok) o 10.00

Dej: Snáď každé dieťa chce mať čarovnú moc, ale čo ak sa mu tento sen splní? Kajtek je dvanásťročný chlapec s výnimočne rebelským temperamentom, vyrastajúci s otcom a babkou, ktorý v sebe jedného dňa objaví nadprirodzené schopnosti. Tento nezvyčajný talent v kombinácii s neposlušným chlapčenským charakterom však znamená veľké problémy nielen pre rodinu a školu, ale aj pre celé mesto. Akou cestou sa vydá mladý čarodejník?

Tonko, Slávka a kúzelné svetlo

Dátum: 24. jún (pondelok) o 10.00

Animovaná rozprávka hovorí príbeh o jedenásťročnom Tonkovi, ktorý má zvláštnu vlastnosť – od narodenia svieti. Jeho príliš starostliví rodičia ho nepúšťajú von, aby ho ochránili pred vonkajším nebezpečenstvom. Keď sa však do ich domu nasťahuje tajuplná Slávka, Tonkovi sa svet obráti hore nohami.

Môj kamarát robot

23. jún (nedeľa) o 10.00
25. jún (utorok) o 10.00

Príbeh o dôležitosti, ale aj krehkosti priateľstva. Tento kreslený ľúbostný list pre nádherné „Veľké jablko“ bol nominovaný na Oscara za rok 2023 v kategórii Najlepší dlhometrážny animovaný film.

Pes žijúci v newyorskom Manhattane už nechce byť sám, preto sa jedného dňa rozhodne, že si zostaví vlastného robota. Postupne sa stanú nerozlučnými priateľmi, ktorí si užívajú úžasný New York v tanečnom rytme 80. rokov. V jednu letnú noc však musí pes svojho robota opustiť. Stretnú sa ešte?

Vstupenky sa dajú zakúpiť na internetovej stránke festivalu. Cena jednorazového lístka je 6 eur, lístok na detské projekcie vás vyjde na 3 eurá. Ak plánujete navštíviť viac filmov, je potrebné sa zaregistrovať.

Ak plánuješ navštíviť viacero filmov, oplatí sa kúpa festivalovej vstupenky (Cinepass). Pre jeho zakúpenie je potrebné sa zaregistrovať.

Je preto potrebné si vopred vytvoriť osobné konto v rezervačnom systéme MyCinepass. Na prípadné registrácie budú návštevníkom k dispozícií samoobslužné počítače.

KLASICKÝ CINEPASS (predpredaj) od 15.2.2024 do 20.6.2024 - 40€

od 21.6.2024 do konca festivalu - 50€

3-DŇOVÝ CINEPASS - 3 dni podľa vlastného výberu (predpredaj) - 25€

od 21.6.2024 do konca festivalu - 30€

Prajeme Vám príjemný filmový zážitok. 

 

Napíšte komentár