27. 06. 2024 Ladislav/Ladislava

Imaginárni priatelia - rodinný film

29.05.2024 Autor: MS, Foto: cinemart.sk/, V spolupráci
Termín: 27.06.2024 a ďalšie Mesto:SR Zdroj:stránka organizátora

plagat Imaginarni priatelia

V kinách od 30.5. 2024

Imaginárni priatelia je dobrodružný príbeh o dievčatku s mimoriadnymi schopnosťami a srdcom na správnom mieste. Režisér John Krasinski nakrútil rodinný film, ktorý hľadá odpoveď na otázku: “Kam sa podeli fiktívni hrdinovia nášho detstva a čo asi robia ?” Imaginárni priatelia prichádzajú do kín 30. mája.

Obyčajné násťročné dievča Bea (Cailey Fleming) má jedinečný dar – vidí imaginárnych priateľov ľudí zo svojho okolia a dokáže sa s nimi rozprávať.

“Imaginárni priatelia nie sú len roztomilé postavičky vytvorené detskou fantáziou. Sú to časové kapsule, do ktorých sme si ako deti ukladali svoje nádeje, sny a plány. Všetci sa k nim môžeme vrátiť, aj keď si ako dospelí myslíme, že sú dávno stratené,” hovorí režisér John Krasinski. Fiktívnymi hrdinami jeho filmu sú imaginárni priatelia, ktorých kamaráti z detstva vyrástli a zabudli na nich. A je to práve Bea, ktorá sa vďaka svojej jedinečnej schopnosti vidieť ich všetkých rozhodne nájsť týmto “sirotám” nových priateľov. Pomáha jej trochu čudácky sused (Ryan Reynolds), ktorý má rovnaký dar. Improvizovaná zoznamka pre  imaginárnych priateľov sa čoskoro zmení na dobrodružnú cestu do sveta plného bezhraničnej fantázie, kde sa môže stať čokoľvek.

“Snažil som sa natočiť film, ktorý si užije naozaj každý. Chcem, aby sa dospelý, ktorí ho uvidia, aspoň na chvíľu vrátili v spomienkach do vlastného detstva. Aby si uvedomili, že ich môžu prežiť kedykoľvek budú chcieť. Bez ohľadu na to, či a akého imaginárneho priateľa kedysi mali,” dodáva Krasinski.

Ukážka:

Napíšte komentár