30. 09. 2024 Jarolím 15°C Oblačno

Rozhľadňa nad Zlámanou

Autor: MS, Foto: sdetmi.com
Adresa:Vyšný Kelčov Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Rozhľadňa Nad Zlámanou sa nachádza v nadmorskej výške 815 m a aj keď neposkytuje kruhový výhľad umožní pozrieť si 15-tku pohorí severného Slovenska, (napr. Krivánsku Malú Fatru, Tatry – Západné, Vysoké aj Belianské, Oravské Beskydy s rozložitým Pilskom aj Babiu horu, Oravskú Maguru, Kysuckú vrchovinu a samozrejme najbližšie Javorníky a Turzovskú vrchovinu), ale aj časť Moravsko-sliezskych Beskýd – podcelok Zadní hory aj  časť Beskidu Śląskego a Beskid Žywiecki.

K rozhľadni vedie niekoľko prístupových trás, pričom najmenej náročná a vhodná aj pre menšie deti je trasa zo Sedla Príslop po červenej značke. Táto trasa s miernym stúpaním je dlhá cca 1,4 km. K rozhľadni sa dostanete cca do 40 minút.

Alternatívne trasy vedú cez les od kostola vo Vyšnom Kelčove. Z tohto miesta sú označené tri farebne rozlíšené trasy dlhé 1,6 km, 2 km a 3,2 km. Nevyhnete sa aj strmšiemu stúpaniu a popadaným stromom, ktoré vám budú pripomínať umelecké diela :)

Cestou k rozhľadni nájdete aj miesta na opekanie, jedno ohnisko je hneď vedľa rozhľadne. Preto si nezabudnite do batoha pribaliť špekáčiky či slaninu.

 

Mapa: N 49° 24′ 2″ E 18° 29′ 20″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár