04. 06. 2024 Lenka

Indiánsky denný tábor pre deti v Žiline

Autor: Externý prispievateľ, Foto: Vlastný plagát
Termín: 29.07.2024 a ďalšie Mesto:Kotrčiná Lúčka Zdroj:stránka organizátora

inbound4261345874296243157

Občianske združenia Čarozem a Zázemie - vedomá škôlka sa i tento rok spojili, aby pre detičky z rôznych kútov Žiliny a jej okolia pripravili jedinečný letný tábor pre deti od 4 - 9 rokov!!!

Termíny tábora:  29.7.-2.8.2024
Miesto: Kotrčina Lúčka

Ako jediný indiánsky tábor s prvkami environmentálneho vzdelávania, nadobúdania nových zručností a budovania vzťahu k nášmu životnému prostrediu je koncipovaný tak, aby počas jeho priebehu dieťa nadobudlo dôveru v seba, v prirodzené prostredie, aby pochopilo súvislosti medzi jednotlivými súčasťami nášho sveta a svoje miesto v ňom!

Tábor sa uskutoční v krásnom prostredí, v lone prírody nad malou koncovou dedinkou Kotrčiná Lúčka len 15 min. od Žiliny.

Náplňou tábora je ponúknuť deťom autentické bytie v spojení s prírodou. Vyskúšame si rôzne zábavné i edukačné hry v exteriéri, techniky ako pracovať s hlinou, prírodnými farbami, drevom, živlami Zeme. Budeme spoznávať liečivé vlastnosti bylín a učiť sa i o jedlých burinách, zacvičíme si zábavnú jogu pre deti. budeme vyrábať prírodné obrazy, strieľať z luku. Každodenným sprievodcom nám bude oheň a vyskúšame si i šamanské tance pri ohni s bubnovačkou. Absolvujeme prednášku s ochranárom a ornitológom na rôzne témy a budeme s ním i spoznávať a krúžkovať našich vtáčích susedov. Budeme odlievať stopy divokých zvierat, určite si spolu postavíme svoje vlastné teepee, ktoré už na nás dlho čaká :) a veľa rôznych ďalších aktivít..

Tábor je robený dennou formou od 8:00-16:00 hod. Ale je možnosť prespania vo vlastnom stane alebo v priestrannom teepee. V prípade nepriaznivého počasia nám poslúži ako zázemie chatka Čarozeme.

Strava bude riešená formou desiaty prinesenej z domu a ľahký vegetariánsky obed zo sezónnej zeleniny a ovocia, pripadne opečieme, uvaríme na ohni.

Areál s chatkou a permakultúrnymi záhonmi je oplotený a uzavretý, nad ním sa nachádza prameň a vyššie sú lesy a lúky. Takže prechádzky po okolí budú na dennej báze.

Prosím prihlasujte sa na messenger u Daniela Dlouhá
alebo mailom: danielad465@gmail.com
Telefón : 0911 654 478

Rezervácia po vyplnení prihlášky a uhradení zálohy vo výške 70€

Cena za tábor na týždeň je 160€

Tešíme sa na všetkých s láskou

 

Napíšte komentár