08. 09. 2024 Miriama 31°C Skoro jasno

#VianocnaCesta

03.12.2023 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 17.12.2023 a ďalšie Mesto:Žilina, Bratislava Zdroj:stránka organizátora
A VianocnaCesta plagat posledny

Zdroj: FB

#VianocnaCesta 16.12.2023 v Žiline, 17.12.2023 v Bratislave, príďte spolu s nami prežiť #Vianoce #CaroKrasne.Aj vaše #Deti majú zmätok v tom, kto to vlastne nosí tie darčeky na Vianoce? A teda na sv. Mikuláša chodí ten biskup s palicou alebo ten čo vyzerá ako Santa Claus? A ako slávia Vianoce v iných krajinách, kde nemajú teda ani Ježiška a ani Santa Clausa ale majú Sinterklaasa, ktorý má ale čo to so sv. Mikulášom a bol na počiatku vzniku Santa Clausa? Pretože Santu Coca-cola určite nevymyslela, ono je to celé vlastne úplne inak. A čo rozprávka Mrázik? A viete aké boli slovenské Vianoce našich starých rodičov? Dobrý zmätok, však?My vám rozumieme a je veľmi náročné vedieť deťom vysvetliť prečo sa na nás v TV rútia rozprávky s rôznymi vianočnými príbehmi, a s rôznymi vianočnými bytosťami a na námestiach nám majestátne stoja krásne Betlehemy. Deti v tom majú zmätok a vlastne aj my dospelí nevieme odpovedať na všetky ich otázky. Je veľa odporcov ale aj nadšencov týchto sviatkov v ich rôznych podobách.

Pozývame vás preto na jeden z našich benefičných programov #VianocnaCesta, kde vám predstavíme rôzne bytosti Vianoc a ich pôvod. Tentokrát v Žiline v krásnom Lesoparku a v Bratislave v areáli Bratislavského hradu a v interiéri SNM - Historického múzea. Deťom priblížime vianočné sviatky a ich spôsob oslavovania v rôznych krajinách cez: Santa Clausa, Deda Mrázika, Sinterklaasa - Mikuláša a Ježiška, počas cesty vianočným lesom. Na konci cesty objavia Betlehem, ten najvzácnejší vianočný dar a benefičné #DielnickyPreDeticky. Je pripravená aj tombola a sprievodný program, ktorí zahreje pocitom šťastia všetky duše, ako tie malé tak aj tie veľké:1.

Žilinčania, ak máte doma UV lampy isto si ich zoberte so sebou, lampáše alebo čelovky do lesa, aby ste videli na cestu. Zároveň sa potešíme vaším vianočným kostýmom počas karnevalovej tancovačky, z ktoréhokoľvek vianočného sveta. Každý veľký či malý človiečik, vo vianočnom kostýme (rátajú sa aj čelenky a čiapky), získa od nás prekvapenie.

Bratislavčania, vás čakajú krásne historické trhy na nádvorí hradu od Občianskeho združenia Schatmansdorf. Uvidíte v Bratislavskom hrade aj náš rekordný #VianocnyRozpravkovyStromcek, pri ktorom sa budú čítať rozprávkovými bytosťami rozprávky. V SNM - Historické múzeum vás čakajú nové expozície a najväčšia zbierka Betlehemov. Program bude aj pokiaľ bude snežiť - mrholiť - pršať (je zima, program je v lese prosím obliecť deťúrencom gumáky alebo snehule - verme v tie snehule), rušíme program len v prípade silného vetra, peniažky za lístky vám budú vrátené cez systém predpredaj.sk. Lístky budú počtom obmedzené kvôli darčekom pre deti.

Cena je 5 € osobu. Deti do 3 rokov vstup zadarmo.
Môžete prísť s kočíkmi ale kočíky budú v "kočikárni" kým budete na ceste v lese.
Môžete prísť so sánkami a aj ísť do lesa na cestu so sánkami, ak ste hyper-super rambo rodičia :0).
Deti, ktoré prinesú darovanú rozprávkovú knižku, majú vstup zadarmo: 1 kniha = 1 dieťa = 1 vstup zadarmo (platí to len pre deti). Tiež treba zakúpiť lístok za 0 € cez predpredaj.sk.

 

Napíšte komentár