18. 10. 2024 Lukáš 15°C Jasno

Poľovnícka nedeľa

04.10.2023 Autor: MS
Termín: 15.10.2023 Mesto:Vychylovka Zdroj:stránka organizátora

polovnicka nedela plagat

Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, v spolupráci s Poľovníckym združením Starý diel – Vychylovka a Obvodnou poľovníckou komorou Čadca, srdečne pozýva 15. októbra 2023 do Múzea kysuckej dediny na Poľovnícku nedeľu.


Toto tradičné podujatie opäť prebehne, v duchu svätohubertských tradícií počas, ktorých bude môcť poľovnícka aj nepoľovnícka verejnosť stráviť jesenný deň.
V areáli Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke sme pre návštevníkov pripravili pestrý program. Od 10:00 do 15:30 hod. bude pripravená prezentácia poľovníctva, počas ktorej poľovníci odprezentujú poľovnícku kuchyňu. Návštevníkov, ktorí nedisponujú „právom poľovníctva", určite zaujmú trofeje a preparáty zvierat, predajné stánky s poľovníckou tematikou, umeleckými výrobkami a remeselníci. Svoju mušku si návštevníci budú môcť preveriť v streľbe zo vzduchovky, nezabudli sme ani na detského návštevníka, pre ktorého sme pripravili workshop zameraný na lesnú pedagogiku. Deti sa môžu tešiť na rôzne hry, v ktorých si overia svoje poznatky o lese, presnosť a šikovnosť. K dobrej nálade zahrá ĽH Potočiari. Ošatenie a ďalšie produkty pre poľovníkov predstaví vo svojom stánku firma TRAPPER s.r.o a rôzni remeselníci.

Program:

 10:00 - 15:30 hod.  Prezentácia poľovníkov
   Poľovnícke špeciality
   Výstava poľovníckych trofejí 
   Lesná pedagogika
   Aktivity so živými sovičkami
   Prezentácia remeselníkov
 13:00 hod.  Svätá omša
 14.00 – 15.30 hod.  Folklórne vystúpenie ĽH Potočiari

Všetkých srdečne pozývame!

Napíšte komentár