18. 10. 2024 Lukáš 15°C Jasno

Výstava Záhrada

19.08.2023 Autor: Claudinka
Miesto:Mestská knižnica, Školská 19 Termín: 25.09.2023 a ďalšie Mesto:Piešťany Zdroj:stránka organizátora
vystava zahrada PN

Zdroj: kniznica.sk

Ilustrácie, ktoré pohladia dušu, ba pripomenú i známe vône babičkinej záhrady. Hneď, ako v týchto dňoch vstúpite do piešťanskej knižnice, ponoríte sa do čarovného sveta bylín a výroby hodvábu. Foyer knižnice od utorka 15. augusta zdobia ilustrácie českej výtvarníčky Anety Františky Holasovej z kníh Bylinkář a Motýl, který neuměl létat.

V prvej zo spomínaných sa malí čitatelia vďaka Babičke Kytičke naučia, ako spoznať, zbierať, sušiť či lisovať liečivé bylinky a ako z nich vyrábať rôzne mastičky a tinktúry. Detailné ilustrácie deťom priblížia, ako jednotlivé korene, kvietky, či listy vyzerajú a ako s nimi čo najlepšie zaobchádzať. Autorkou textovej časti knihy je Monika Golasovská Čechová. Druhá z knižiek, Motýl, který neuměl létat, je autorským i ilustrátorským počinom Anety Františky Holasovej. Vo vtipnom a poučnom leporele, ktoré čitateľov naučí, ako vzniká hodváb, je hlavnou postavou priadka morušová. Jemné ilustrácie dokresľujú jej pútavý životný príbeh a poučia deti o téme, ktorá je už len pomenej známa.

Výstava Záhrada predstavuje to najlepšie z oboch kníh, prináša ich príbeh obrazom, úryvkami textov a necháva návštevníkov nazrieť do čarovného sveta prírody a darov, ktoré nám ponúka. Pozrieť si ju môžete pozrieť do 25. septembra.

Napíšte komentár