08. 09. 2024 Miriama 31°C Skoro jasno

Šarkaniáda na zámku Schloss Hof

16.08.2023 Autor: Simona
Termín: 17.09.2023 a ďalšie Mesto:Schloss Hof (AT) Zdroj:stránka organizátora

Len približne 30 minút jazdy autom od Bratislavy sa rozprestiera veľkolepé barokové sídlo.  Obľúbená vidiecka rezidencia Márie Terézie prináša nádhernú jesennú paletu farieb a spolu s nimi aj rozmanitú programovú ponuku. Nechajte sa očariť skvelými výstavami, vystúpeniami umelcov  a remeselníkov. Zabavte sa na tradičnej slávnosti koní a doprajte si detskú radosť na zámockej lúke pri púšťaní šarkanov. 

Nebeské divadlo nad zámockou lúkou

Motúzik v ruke, naháňačka v prírode a pohľad do nebies. V jesennom období patrí púšťanie šarkanov k jedným z najobľúbenejších aktivít. Na Šarkaniáde 16. a 17. septembra ovládnu nebo nad zámkom Schloss Hof rozmanité podoby lietajúcich drakov. Od historických kúskov až po najmodernejšie futuristické kreácie. Prineste si toho najkrajšieho šarkana a nechajte ho vznášať sa nad záhradami, v ktorých sakedysi prechádzali aj deti Márie Terézie. Ak si ho nestihnete zaobstarať pred príchodom na zámok, nezúfajte. V špeciálne ladených kreatívnych dielničkách si ho môžete vyrobiť aj priamo v deň podujatia. Šarkany s rôznymi motívmi poskakujúce v nebeských výšinách v hudobnom sprievode či umelecky koncipované šarkany z dizajnérskych dielní budú iste kultúrnym zážitkom. Šarkany s motívmi zástupcov ríše zvierat a špeciálny padák s nádielkou plyšových zvieratiek poteší najmä detských návštevníkov. 

Schloss HofcSKB Foto Michal Cilc 39 klein

Zdroj: Schloss Hofc SKB Foto Michal Cilc

Sviatočný deň v imperiálnej atmosfére

Ak sa rozhodnete zavítať na zámok Schloss Hof počas slovenských štátnych sviatkov 29.8., 1.9. a 15.9. čaká na vás špeciálny program určený pre slovenských návštevníkov. Výstavy v zámockých komnatách vám v tento deň s radosťou priblížia aj slovenskí lektori. Nahliadnite na život šľachty, obohaťte si svoje dejepisné vedomosti a pobavte sa na netradičných historických kuriozitách. Tešiť sa môžete aj na slovenské prehliadky špeciálne pre detí.  Počas nej deti vkĺznu do role malých šľachticov, spoznajú život na zámku i dobové oblečenie. Dielničky v kreatívnom ateliéri ponúknu skvelé nápady a najmenších návštevníkov  pozvú k umeleckej aktivite. Zámocký areál môžete spoznať aj pri jazde na koči a pre deti je pripravené jazdenie na poníkoch.

Vôňu prichádzajúcej jesene a stromy zahaľujúce sa do tisícov farieb v barokových záhradách si môžete vychutnať počas príjemného pikniku a zámocký areál spoznať z celkom inej perspektívy.

Pestré farby jesene


Na miernom kopci Moravského poľa tróni rozprávkovo pôsobiaca budova zámku Schloss Hof. V záplave jesenných farieb zámocké záhrady a ich umelecké súsošia vytvárajú nádhernú kulisu, ktorá je sama o sebe oslavou toho najpestrejšieho ročného obdobia. Na ploche 70 hektárov nájdete v zlatistých farbách jesene žiariace malebné záhrady, ktoré svojím barokovým členením poskytujú príjemné zákutia na oddych či pohodový piknik.

Milovníkov zvierat iste poteší rozľahlý zámocký statok s viacerými druhmi staro-rakúskych domácich zvierat. 

Miesto: Zámok Schloss Hof, 2294 Schloßhof 1
Termíny podujatí:
Veľká slávnosť koní: 2. – 3. september
Šarkaniáda: 16.-17. september
Špeciálny program pre slovenských návštevníkov: 29. august., 01.september. a 15. september.

Vstupenka do zámku Schloss Hof vrátane zámku Niederweiden: 

dospelí 21,- €  | deti (6–18 rokov) 12,- € | rodiny (2 dospelí + max. 3 deti) 54,- €
Ročná vstupenka: dospelí 46,-€  | deti 26,-€
Prehliadka: dospelí 4,-€ |deti 2,-€

 

Schloss Hof Herbstfest 007 Schloss Schoenbrunn Kultur und Betriebsges.m.b.H. Michal Cilc print

Zdroj: © Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. - Michal Cilc

Napíšte komentár