18. 10. 2024 Lukáš 15°C Jasno

Staň sa šéfom zoo - finančný chodník

19.07.2023 Autor: Bojnická zoo, Foto: Nzoo Bojnice
Termín: 31.12.2023 a ďalšie Mesto:Bojnice Zdroj:stránka organizátora
Untitled 1

Zdroj: zoobojnice.sk

Túžite si vyskúšať byť šéfom zoo? V Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach sa vám tento sen splní. Vďaka interaktívnemu finančnému chodníku 5peňazí si deti i dospelí môžu vyskúšať, čo to znamená riadiť zoologickú záhradu. Získate do chovu žirafu, ktorú si žiadajú návštevníci, alebo financie použijete inak, napríklad na záchranu populácie rysa ostrovida? Príďte sa do Nzoo Bojnice niečo naučiť a zvýšiť svoju finančnú gramotnosť!

Nenechajte zlenivieť svoje mozgové bunky počas prázdnin a príďte sa naučiť niečo nové do Národnej zoologickej záhrady v Bojniciach. Vďaka interaktívnemu finančnému chodníku 5peňazí od Národnej banky Slovenska zistíte, čo znamená šéfovať zoo. Rozhodnete sa zaobstarať žirafu, ktorú si žiadajú návštevníci, alebo financie použijete na záchranu ohrozených zvierat?

Prakticky to vyzerá tak, že stačí navštíviť Nzoo Bojnice a na jednotlivých stanoviskách riešiť úlohy, ktoré sú spojené s chodom zoologickej záhrady. Nielenže sa niečo nové naučíte, ale sa aj príjemne zabavíte.

Pri finančnom rozhodovaní je dôležité rozumieť súvislostiam a vedieť s peniazmi správne narábať. Zároveň zoo Bojnice dáva možnosť návštevníkom nahliadnuť do zákulisia manažovania zoologickej záhrady. Budete tak môcť rozhodovať o veciach, ktoré ste ani len netušili, že sú pre zvieratá dôležité.

Interaktívny finančný chodník je otvorený od 4. júla 2023 v areáli Národnej zoologickej záhrady Bojnice. Chodník navrhli a vytvorili tím 5peňazí z NBS a odborníci z Nzoo Bojnice spolu so žilinským scénografom Jurajom Poliakom a mladou ilustrátorkou Namiko Uchnárovou.

Napíšte komentár