03. 07. 2024 Miloslav

Finále Greenpower Slovensko III

01.06.2023 Autor: Katka Makara
Termín: 24.06.2023 Mesto:Dlhá Zdroj:stránka organizátora
CISL6919

Zdroj: archív Greenpower Slovensko

Príďte si s nami užiť Finále Greenpower Slovensko III! Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách: základné školy ukážu svoje stroje Goblin a stredné školy predvedú formule F24. Preteky budú spätnou väzbou ku priebehu navrhovania, stavania automobilu, ale aj k starostlivosti o automobil, či ku kvalite prípravy. Všetky tímy pracujú od začiatku projektu s tromi hlavnými výzvami: NAVRHNI, POSTAV (zostav zo stavebnice) a PRETEKAJ. 

Tím žiakov má za úlohu do určitého termínu poskladať z dielov spoločnosti Greenpower elektrický automobil. Žiaci a žiačky teda zostavia základnú konštrukciu, karosériu, elektroinštaláciu a motokáru následne spojazdnia. Súčasťou projektu je aj tréning a príprava na samotné preteky, nachádzanie prípadných problémov a práca na riešeniach.

Projekt nie je len súťažou, ale aj komplexným vzdelávacím ekosystémom. Vzdelávanie na školách prirodzene dopĺňa, dáva mu zmysel a obohacuje o tréning zručností pre 21. storočie. Výhodou je vzájomné prepájanie škôl s prostredím podnikateľov, podnikov ale aj samosprávy a rodičov samotných žiakov.

Napíšte komentár