03. 07. 2024 Miloslav

Frog Bikes - jedinečné detské bicykle!

Autor: Zuzka, PR správa
gwp Frog 0028 1

Zdroj: origos.eu

Poznáte značku Frog? Táto britská značka sa špecializuje na výrobu špičkových detských bicyklov od 1-14 rokov.

Za značkou stoja manželia Jerry a Shelley Lawsonovci, ktorí sa dlho snažili nájsť na trhu pre svoje dieťa kvalitný a ľahký detský bicykel. Zistili však, že väčšina bicyklov je vyrobená ako zmenšenina dospeláckych, čo pre deti nie je vôbec optimálne. Na trhu však nenašli nič, čo by spĺňalo ich náročné kritéria. To je dôvod, prečo sa rozhodli vyrobiť si vlastný bicykel.  Ich koncept mal obrovský úspech a tak od roku 2013 v Anglicku pod značkou Frog Bikes vyrábajú bicykle pre deti, ktoré sú im dokonale prispôsobené. Bicykle sú vyrábané s ohľadom na anatómiu dieťaťa a jeho jedinečné potreby. Ich dominantou je najmä na mieru prispôsobená ergonómia a geometria pre každé dieťa. Prekonfigurovali všetko od geometrie rámu až po komponenty, aby bola jazda pre deti čo najpohodlnejšia a najpríjemnejšia.

Každý rodič chce, aby jeho dieťa malo na bicykli ľahké začiatky. Aj tie najmenšie modely sú konštruované s ohľadom na jednoduché ovládanie bicykla, čo vo výsledku posilní detské sebavedomie. Ľahké kolesá im pomôžu s lepšou kontrolou rovnováhy aj so samotným šliapaním. Nízky dohmat bicykla a plynulý chod bŕzd zaisťujú perfektnú kontrolu nad jazdou a takisto aj bezpečnosť. Vývoj bicyklov je podložený vedeckému výskumu, ktorý prebiehal v Bruneli. Výsledkom je maximálne prispôsobený bicykel pre deti po fyziologickej stránke, ktorý prinesie z jazdy viac radosti a pôžitku.

Dnes sú bicykle manželov Lawsonovcov po celom svete a získali už niekoľko ocenení, medzi nimi aj prestížne ocenenie BikeBiz Award.

Funkčná výhoda je to, že v balení dostanete komplet bicykel, kde nemusíte nič extra dokupovať. Obsahuje zvonček, blatníky aj odrazky. Ak si bicykel objednáte cez Origos, príde vám aj kompletne poskladaný a zmontovaný. Jediné, čo bude potrebné spraviť je namontovať pedále a otočiť riadidlá.

Frog MTB 62 007 1

Zdroj: origos.eu

Prečo FROG Bikes vyhráva na prvej čiare?

  • Sú extrémne ľahké, čo znamená, že sa s nimi malým deťom ľahšie rozbieha, manévruje a ovláda. Je to najzásadnejší parameter pri voľbe bicykla. Ľahšie sa na ňom učí jazdiť, lepšie sa ovláda a jednoduchšie prekonáva aj prevýšenie.
  • Ďalším, zásadným rozdielom je pozícia sedla a dosah. Deti majú kratší dosah ako dospelí, preto je pri týchto bicykloch jemne odlišná. Rukou v ruke s tým ide aj zvýšená samotná pozícia riadidiel. Upravený je sklon sedlovej trubky a bicykel má aj jemne skrátenú dĺžku rámu. Aj tieto rozhodnutia spravili vo FROG na základe výskumu, ktorý prebiehal v spolupráci s Centrom športovej medicíny University Brunel, kde zmeny testovalo približne 250 detičiek vo veku 2-16 rokov.
  • Rozličná je aj šírka riadidiel, ktorá zohľadňuje rast dieťaťa v rozmedzí jedného modelu a veľkosti.
  • Riadidlá v detskej veľkosti, ľahko dosiahnuteľné brzdové páčky ktoré sú špeciálne navrhnuté pre malé ručičky.

Kvalitné brzdy TEKTRO

  • Patentované Frog kľuky s Q-faktorom (horizontálny priestor medzi pedálmi), ovplyvňuje to, ako moc doširoka dieťa šliape. Viac vyvinutej energie smerujúcej k pohybu, čo sa môže odraziť aj na tom, že dieťa bude šliapať oveľa rýchlejšie.
  • Frog bicykle sú dimenzované skôr podľa dĺžky nôh jazdca než podľa veku. Žiadne vytáčanie nôh do strán, ani bolesť chrbátika. 
  • Rýchloupínacie sedadlá pre jednoduché nastavenie výšky podľa rastu.  
  • Prijateľná cena.
  • Široká škála veľkostí.

Frog Bikes sa vyrábajú vo veľkostiach od bicyklov pre batoľatá až po bicykle pre mladých tínedžerov:

  • Balančné bicykle, odrážadlá– pre deti od 18 mesiacov do 4 rokov (sú to vlastne odrážadlá)
  • Prvé bicykle – od 12‘‘ do 18‘‘ / pre deti od 4 do 6 rokov
  • Hybridné bicykle – od 20‘‘ do 27‘‘ pre deti od 6 do 13 rokov

Širokú ponuku obľúbených bicyklov značky Frog nájdete v špecializovanom eshope origos.sk a rovnako aj v kamennej predajni, kde je zabezpečený profesionálny a kvalitný servis pre zákazníkov.

Ak hľadáte kvalitný ľahký detský bicykel, s Frog Bikes naozaj nemôžete urobiť chybu! 

sf8BAuXQ 1

Zdroj: origos.eu

 

Napíšte komentár