30. 09. 2024 Jarolím 15°C Oblačno

Veľké Hincovo pleso

Autor: Zuzka
Adresa:Vysoké Tatry Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:
velke Hinocov Vlado B.

Zdroj: S detmi.com

Veľké Hincovo pleso (1 945 m n. m.), ktoré sa rozprestiera v Hincovej Kotline. Je najväčším a najhlbším slovenským plesom. Má rozlohu 20,08 ha a  hĺbku 57,3 . 

Pomenovanie Hincovho plesa  pravdepodobne pochádza od domáceho mena niektorého majiteľa pozemkov alebo známeho pastiera, ktorý pravdepodobne k plesu vystúpil.Priemerne 270 dní v roku je Veľké Hincovo pleso pokryté ľadom

Trasa

Štrbské Pleso - Popradské Pleso
Na Štrbskom Plese začnete po asfaltke okolo miestnych stánkov, prejdete popod oblúkový most,  kde Vás už nasmeruje smerovník. Vyberiete sa po červenej značke. Cesta na medzizastávku - Popradské Pleso  je nenáročná s miernym stúpaním. Trvá 1,5 až 1,45 hod. (Podľa toho aké veľké máte deti.)

Popradské Pleso - Veľké Hincovo Pleso
Od Popradského na Veľké Hincovo Pleso sa vyberiete po modrej značke. Cesta trvá cca 1,5 hodiny.  Stúpanie je väčšinou príjemné, miestami strmšie. Vyskytnú sa aj 2-3 strmšie úseky, kde je treba použiť všetky 4 končatiny. 

Na Štrbské Pleso 
Najjednoduchšie je to autom. (v zime iba so zimnými pneumatikami.)
Vlakom sa sem dostanete priamo z Popradu.
Z Tatranskej Lomnice s prestupom v Starom Smokovci alebo zubačkou z Tatranskej Štrby.

Staršie deti od 10 rokov, to za prísľub palaciniek aj so šlahačkou určite zvládnu. 

NÁŠ TIP: 
Cestu na Veľké Hincovo pleso si môžete s deťmi oživiť tak, že na Popradskej pleso to dáte na bicykli po asfaltke. Cesta trvá cca 1:10 min.Bicykle necháte na Popradskej chate, odkiaľ už postupujete po vlastných. .

 

Napíšte komentár