28. 10. 2024 Dobromila, Kevin 19°C Polooblačno

November v Slovenskom banskom múzeu

07.07.2020 Autor: Annie
Termín: 01.11.2024 a ďalšie Mesto:Banská Štiavnica Zdroj:stránka organizátora
11bmbs

Zdroj: muzeumbs.sk

Milí návštevníci, počas novembra vás srdečne pozývame do našich expozícií! Tento mesiac bude plný zaujímavých podujatí, ktoré potešia milovníkov umenia, vedy aj tradičných remesiel.

Dušičky z Nového zámku 2024 – jubilejný 10. ročník podujatia – 2.11.2024 - umenie, poézia a hudba vytvoria nevšednú atmosféru. Prinesie zamyslenie nad krásno-smutnou atmosférou Dušičiek.

Festival vlny – už 9.11.2024 sa môžete tešiť na podujatie, ktoré reaguje na renesanciu spracovávania ovčej vlny na Slovensku. Súčasný životný štýl so sebou nesie tradičné ručné práce, ako pradenie, pletenie, háčkovanie, tkanie či farbenie vlny. Festival vám priblíži proces spracovania vlny od suroviny až po hotový výrobok, a to v podaní remeselníkov, ktorí budú svoje techniky nielen prezentovať, ale aj ponúkať výrobky na predaj. Príďte si vyskúšať prácu s vlnou a odniesť si niečo krásne aj domov!

Týždeň vedy a techniky – v termíne od 11. do 16. novembra 2024 vás pozývame na aktivity venované vede a technike:

V Kammerhofe v Banskej Štiavnici sa môžete zúčastniť programu „Osobnosti vedy a techniky“. Čaká na vás hra, v ktorej sa s pomocou internetu a QR kódov budete snažiť vyriešiť tajničku o významnej osobnosti.

V Handlovej vás čaká aktivita s názvom „Od krompáča po kombajn - ako veda a technika zmenili uhoľné baníctvo“. Okrem toho si v Ekodielničke budete môcť niečo zaujímavé vyrobiť.

Oba programy sú určené pre žiakov základných a stredných škôl. Rezervácie budú potrebné. Podrobné informácie prinesieme už čoskoro!

V Galérii Jozefa Kollára sa môžete ponoriť do sveta umenia:
• Umelecký svet Jozefa Viktoriána Pituka
• Čarovné pohľady v obrazoch Jozefa Kollára
• Autentická atmosféra slovenského vidieka a mesta v dielach Jaroslava Augustu.

A ak vás zaujíma geológia, príďte si pozrieť jedinečnú kolekciu vzácnych minerálov, ktoré prežili ničivý požiar v budove Berggericht alebo boli uložené v depozitároch. Tieto vzácne kúsky nájdete v Otvorenom depozitári v Kammerhofe.

Banské múzeum v prírode stále oslavuje 50 rokov – príďte to s nami osláviť! Prejdite sa naším skanzenom, ktorý ponúka unikátny pohľad na históriu baníctva na Slovensku.

Nezabudnite, že v Starom zámku a Novom zámku môžete zažiť autentickú atmosféru dávnych čias. A ak túžite po dobrodružstve v podzemí, určite navštívte našu štôlňu Glanzenberg.

Tešíme sa na vás! 

Napíšte komentár