18. 10. 2024 Lukáš 15°C Jasno

Súťaž so SND o vstupenky na predstavenie Divadelný román - UKONČENÁ

Autor: Maria Bodnarova, Foto: SND
alexander barta s.l.maksudov dano heriban kocur

Zdroj: SND

Jedno z najobľúbenejších literárnych diel o divadelnom prostredí, o divadelníkoch a ich umení, ale aj o ľudských vášniach, túžbach a slabostiach. Zapojte sa do našej súťaže so SND a vyhrajte vstupenky na toto skvelé predstavenie.

Svetoznámy Divadelný román jedného z najvýznamnejších ruských prozaikov a dramatikov M. A. Bulgakova čerpá z autorových bohatých skúseností s ruským divadlom v období pred druhou svetovou vojnou. Groteskný pohľad do divadelného zákulisia poodhaľuje vášnivý svet umenia, pozoruhodné životy jeho tvorcov, ale aj každodennú prevádzku, závisť, intrigy – teda všetko to, čo k divadlu neodmysliteľne patrí. Pri súčasnom javiskovom uvedení tohto románu sa zároveň nedá vyhnúť vzťahom medzi umením a politikou. Bulgakov ich poznal veľmi dôverne, podstatnú časť svojho tvorivého života prežil v sovietskom Rusku vedenom generalissimusom J. V. Stalinom, s ktorým mal osobné skúsenosti a ktorý zásadne ovplyvnil jeho života i dielo. Inscenácia obohatená o zápisky z Bulgakovovho osobného života tak mapuje nielen mimoriadne zložité obdobie dejín, ale zároveň zovšeobecňuje vzťah umelca a jeho postavenie v/i zoči-voči spoločnosti a spoločenskému zriadeniu. Prvú slovenskú adaptáciu Bulgakovovho nedokončeného románu pripravuje česko-slovenský režijný tandem SKUTR, ktorý tak začína prvú spoluprácu s Činohrou SND.

Do súťaže budú zapojené iba správne odpovede zaslané cez priložený formulár. Pred zapojením do súťaže si prosím prečítajte Štatút súťaží sdeťmi.com

Hráme o 2 x 2 vstupenky na predstavenie Divadelný román na 23.02.2020 o 19:00 v novej budove SND.


Trvanie súťaže: od 17.02.2020 - 20.02.2020.

Výhercovia:

  • Tímea Krakovská
  • Maga Zlatohlavkova

Srdečne blahoželáme!

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Zuzana Obšitošová 19.02.2020, 07:50

    Super.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár