02. 10. 2024 Levoslav 17°C Jasno

Vychytávky sdeťmi.com partičky za mesiac december

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stránky jednotlivých produktov, marylyn

vychytavky logoKedže sdeťmi.com je veselá partička mamičiek, ktoré si užívajú každodenné radosti aj starosti a popritom pre vás tvoria túto stránku, rozhodli sme sa s vami podeliť aj o veci, zážitky, ktoré nás za uplynulý mesiac nadchli, inšpirovali, zaujali alebo sa inak v našich rodinkách osvedčili.

Inšpirujte sa aj vy, "ochutnajte", vyskúšajte, neoľutujete. :) 

Tešíme sa na vaše komentáre.


Vianočné mystérium

Príprava a čakanie na Vianoce je u nás v rodine jedným z najkrajších období v roku. Otvárame si okienka na adventnom kalendári, zapaľujeme sviečky na adventnom venci a tento rok sme si kúpili aj jednu z najobľúbenejších vianočných kníh - Vianočné mystérium. Každý deň od 1. do 24. decembra si večer spolu s chlapcom Joachimom z knižky otvárame okienka na ručne zhotovenom adventnom kalendári a čítame si príbeh o nórskom dievčatku Elisabet a ovečke putujúcich do Betlehema, kde sa má narodiť Ježiško. Príbeh je veľmi pútavý a detičky sa nevedia dočkať, ako bude pokračovať zajtra. Naozaj odporúčam. :)

IMG 20181203 115804Zdroj: marylyn

Dotykové puzzle "Život na ľade"

S detičkami trávime teraz veľa času doma a tak spolu stále vymýšľame nové hry a tvorivé aktivity. Jednou z našich najobľúbenejších je skladanie puzzle. Toto s polárnymi zvieratkami je ale zábavnejšie, ako ostatné. Dieliky majú totiž na jednotlivých zvieratkách dotykové plôšky, na ktorých si môžu drobci reálne vyskúšať, ktoré zvieratko má aké telo - či je to kožušinka, srsť alebo šupiny.

J02773 Puzzle dotykove Zivot na lade Janod NI 03 1

Zdroj: Kidmania

Zábavný kúpeľ Bübchen

Sranda je vo vani vždy, ale keď do vody hodíte aj penu alebo praskajúci a farbiaci prášok, je to zážitok porovnateľný s Vianocami. Objavili sme novinky od Bübchen a sú fakt top. Morský koník farbí na svetložlto a praská ako divý asi 5 minút. Ružová gulička Malá morská víla sa dobre naháňala po celej vani, farbí menej ale šumí veľmi dlho. Lodička nám zasa po použití ostala ako hračka do vane, takže sa s ňou ešte poriadne vyhrajú. Inak farbí na azúrovo modrú, úplné more. A fakt farbia len vodu, neostalo mi modré dieťa ani vaňa. Bez parabénov a umelín.

bub novinky

Zdroj: Bübchen

Rastúce merino body Woollies

Náš najmenší syn Marek rastie ako z vody, nestíham mu triediť veci. A tak keď som na kamarátkino odporúčanie našla tieto rastúce merino body od Woollies, neváhala som ani minútu a nakúpila ich hneď niekoľko. :) Majú dvojité zapínanie cvočkov medzi nožičkami a zahýnacie patenty na rukávoch, takže s dieťatkom rastú minimálne 2 veľkosti. Sú ručne šité a vyrobené zo 100% prírodnej merino vlny, takže sú veľmi jemné, priedušné a naviac majú termoregulačné vlastnosti - dieťatku je v nich v zime teplučko a v lete sa v nich nepotí.

bodycka 55

Zdroj: Woollies.sk

Kniha Vianočná noc

"Do Betlehema putuje Jozef s Máriou, jasná hviezda po ceste im žiari nad hlavou." Ak chcete detičkám vysvetliť, o čom Vianoce naozaj sú, táto knižočka je tou pravou voľbou. Nádherná vianočná knižka s tvrdými stranami a množstvom farebných obrázkov a otváracích okienok s prekvapením rozpráva prostredníctvom krátkych veršíkov skutočný príbeh narodenia Ježiška. A nechýbajú ani anjeli, pastieri s ovečkami a traja králi. :)

IMG 8346

Zdroj: marylyn

Domček so zámkami

Milujem Montessori hračky. Tento drevený domček je úplne famózny. Má množstvo rôznych zámkov,  okienok, dvierok, zatváraní, retiazku... Môj drobec sa s ním vie zabaviť celé hodiny (a musím povedať, že aj ja s ním :)). Do domčeka si skrýva poklady, otvára ho a zatvára a pritom sa zároveň zabáva aj precvičuje ručičky a motoriku. 

domcek1

Zdroj: marylyn

Vianočná kniha Pop - up Christmas

Keď som otvorila túto prekrásnu knižku, ostala som úplne očarená. O deťoch ani nehovorím. :) Každá stránka je naozajstným prekvapením, pri listovaní na nás totiž každým otočením vykukla nejaká nová slávnostná priestorová 3D scénka. Na jednej strane to bol ozajstný snehuliak, na druhej balili darčeky škriatkovia v ozajstnej dielni, na ďalšej sme uvideli preletieť Santu oblohou, na ďalšej sa objavil nádherný vianočný stromček... Úplná topka.

IMG 8354

Zdroj: marylyn

Mimaci

Na webe som natrafila na nový zábavno-vzdelávací webový portál pre deti v predškolskom a rannom školskom veku mimaci.com a musím povedať, že je naozaj skvelý. Detičky sa jednoduchým používaním webovej aplikácie učia o prírode, športe, zvieratkách, objavujú základné matematické funkcie a dokonca to môžu všetko robiť aj v angličtine. Veľmi oceňujem, že ide o naozaj obohacujúce hry primerané veku, vďaka ktorým si okrem učenia deti cvičia aj pozornosť, logiku a kreativitu. 

obrazok vizitka 2

Zdroj: Mimaci

Poháre Jamie Olivera

Slávnostné pečenie a príprava na sviatky je v plnom prúde. Okrem suchého pečiva u nás nesmú chýbať ani nepečené osviežujúce ovocné dezerty. Ja ich servírujem do praktických pohárov. V Bille som teraz našla exkluzívnu sadu kvalitných sklenených pohárov Jamie Olivera. Musím povedať, že na Jamieho mám slabosť a tak som si okrem tých klasických kúpila hneď aj novú sadu na šampanské, nech poriadne oslávime príchod nového roka. :)

CY0428 Tumbler Smoothie 23 FINAL preview

Zdroj: Billa

Prenosný bluetooth reproduktor Orava

Vybrať darček tínedžerovi je hotové umenie. Môj brat miluje hudbu a rád si ju aj púšťa poriadne nahlas. A tak som mu kúpila prenosný bluetooth reproduktor Orava Crater-6, ktorý stačí bezdrôtovo spárovať s mobilom, tabletom, počítačom alebo rádiom a o poriadnu diskotéku má postarané. :) Je odolný aj voči striekajúcej vode, produkuje čistý zvuk a na jedno nabitie vydrží až 5 hodín. A ak reproduktory použijete v páre, vďaka funkcii True Wireless Stereo z nich zaznie parádny stereo zvuk. 

Orava Crater 6 hlavny vizual small

Zdroj: Orava

Saforelle balíček pre ženy

Čo by boli Vianoce bez kozmetického balíčka. :) Ak ešte stále rozmýšľate, čo darovať maminke, sestre alebo kamarátke, odporúčam ženský balíček kozmetiky Saforelle. Jemný gél, intenzívny hydratačný gél, čistiaca pena, krém aj vlhčené obrúsky obsahujú patentovaný extrakt z lopúcha väčšieho a alantoín, pokožku jemne čistia, nedráždia a upokojujú pocity podráždenia, pálenia a začervenania. Neobsahujú mydlo a sú bez parabénov, jemne parfumované levanduľou.

PR saforelle vianoce1811 v03b

Zdroj: Saforelle

Napíšte komentár