02. 10. 2024 Levoslav 17°C Jasno

Vychytávky sdeťmi.com partičky za mesiac september

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stránky jednotlivých produktov, sdetmi.com

vychytavky logoKedže sdeťmi.com je veselá partička mamičiek, ktoré si užívajú každodenné radosti aj starosti a popritom pre vás tvoria túto stránku, rozhodli sme sa s vami podeliť aj o veci, zážitky, ktoré nás za uplynulý mesiac nadchli, inšpirovali, zaujali alebo sa inak v našich rodinkách osvedčili.

Inšpirujte sa aj vy, "ochutnajte", vyskúšajte, neoľutujete. :) 

Tešíme sa na vaše komentáre.


1. Sušička potravín Orava

Konečne je tu jeseň. Ja ju skutočne milujem. Veselo s deťmi zbierame všetko zo záhradky a uskladňujeme na zimu. Najradšej máme sušené ovocie, no musím ho schovávať, aby niečo ostalo aj na vianočný stôl. :) Sušička potravín Orava SU-103A je aktuálne mojou najlepšou spoločníčkou. Pomohla mi vysušiť takmer všetko ovocie, hríby, ba aj bylinky na čaj, takže BIO vitamíny budeme mať poruke počas celej zimy. Jednoducho sa ovláda stlačením jedného gombíka, má nízku spotrebu energie, ideálnu teplotu sušenia 50 °C a 5 až 7 mriežok, takže na jeden šup usuší kopec pochúťok.

42434900 266748147295037 664130827340218368 n

Zdroj: Mária Bodnárová

2. Ozdobné tekvičky

Vonku všetko hýri farbami a tak sme si s deťmi priniesli trošku prírodnej farebnosti aj domov a urobili si také malé jesenné zákutie. Do vázy sme si naaranžovali kytice z lístia, z gaštanov a žaluďov sme si urobili postavičky a do misky sme si naaranžovali malé chutné tekvičky od výmyslu sveta – žlté, oranžové aj zelené. 

IMG 6963

Zdroj: Mária Bodnárová

3. Včelobal

Z nášho škôlkára sa v septembri stal veľký školák. Ako každá mama som začala riešiť, čo mu dám na desiatu a ako mu to zabalím do tašky. A keďže sa snažíme fungovať čo najviac ekologicky, zvolila som včelobal. Je 100 percentne prírodný, opakovane použiteľný, jedlo udrží čerstvé a bez baktérií a dokonca ho môžem na konci jeho života využiť ako súčasť kompostu. Za mňa top voľba.

35102589 402480886917631 8361844727338762240 n

Zdroj: FB Včelobal

4. Sonická zubná kefka Philips

Poznáte to, ako každú chvíľu kupujete deťom nové zubné kefky? Môj najstarší syn sa v drogérii vždy zastavil pri elektrických kefkách, lebo jeho spolužiaci majú takú, ktorá "hučí". Konečne som mu splnila sen a kúpila mu Philips sonickú kefku. Ide vyskočiť z kože a na každé čistenie zúbkov sa nesmierne teší. Vďaka zábavnej aplikácii je čistenie zúbkov zábava a melódia naviac ohlási koniec čistenia po dvoch minútach. Teraz mi už len ostáva vysvetliť tej dvojročnej, že je na kefku ešte primalá... 

maxresdefault

Zdroj: Youtube

5. Vkladačka na triedenie tvarov a farieb

Moje deti zbožňujú montessori hračky. Sú šikovné, zábavné a zahráme sa s nimi celá rodina. Táto škatuľka obsahuje dve lišty rôznymi obrázkami oblečenia, zvieratiek, zeleniny či čísiel, podľa ktorých deti vhadzujú obrázky do príslušných otvorov. Keď si potrebujem navariť alebo upratať, táto hra je zaručený spôsob, ako zabaviť mojich nezbedníkov na naozaj dlhý čas. :)

66dd678e1136010d0c0cfb54f06d70c5

Zdroj: Babyknihy

6. Sladký vitamín D

Slniečko ešte pár mesiacov bude svietiť, ale už nie tak ako v lete. A keďže telíčka mojich drobcov už nestíhajú vyrábať dostatok vitamínu D, dávam im ho v sladučkej jahodovej forme. Vitamín D hrá absolútne zásadnú úlohu v imunitných procesoch, bez vitamínu D je totiž imunitný systém neaktívny. Bojuje proti vírusovým ochoreniam, je dôležitý pre zdravé srdce, kosti a zuby, vplýva aj na pozitívnu náladu a odháňa zimný smútok. 

D3 kamsdetmi

Zdroj: Interpharm

7. Magnetická skladačka Ľudské telo

Ak aj vaše deti zaujíma ľudské telo tak ako tie moje, určite odporúčam túto magnetickú skladačku. Deti skladajú jednotlivé dieliky a tak sa učia rôzne časti a sústavy ľudského tela. Poskladať môžu telo, kostru, orgány aj svaly. Skladačka obsahuje karty s pomenovanými časťami tela až v 11 jazykoch, čím sa zároveň učíme cudzie jazyky. Magnetická tabuľa sa dá zavesiť aj na stenu, takže šetrí priestor v izbičke.

Kúpite na kidmania.sk.

BodyMagnet

Zdroj: Kidmania

8. Drevená hra Počítame na farme

Môj 1 a pol ročný Marek ma minule úplne prekvapil, keď mi začal pri hre suverénne počítať kocky zo stavebnice. A keďže miluje zvieratká, kúpila som mu na trénovanie túto krásnu drevenú farmu. Každý domček má vpredu vyrezaný otvor v tvare zvieratka, ktoré v ňom býva a otvárateľné dvierka na boku. Drobec počíta zvieratká pri vkladaní a zároveň si trénuje jemnú motoriku. A tak sa spoločne zabávame aj učíme naraz. 

IMG 20180917 153201

Zdroj: vnimavedeti.sk

9. Kniha "Jeseň" od Gerdy Muller

Objavila som úplne nádhernú tematickú obrázkovú knižku o jeseni. Je tam všetko, o čom jeseň naozaj je. O zbieraní lístia, vyrábaní gaštanových panáčikov, o jabĺčkach, šantení v mlákach... Je prirodzená, plná krásnych ilustrácií a momentálne je našou najobľúbenejšou spoločníčkou pri zaspávaní. 

430c2e343611c3d9b6399b6e0d4b3f63

Zdroj: Babyknihy

10. Lízanky Chupa Chups Cats and Dogs

Poznáte to čokoládové vajíčko s prekvapením, že? Tak ja som objavila takú lízanku! Teda vlastne nie ja, ale dcéra Marienka. Mala meniny a tak som jej splnila prianie a jednu jej kúpila. Vlastne dve, priznávam... Sladučké, jahodové, Chupa Chups Surprise... No a čuduj sa svete, to bolo prekvapenie, keď v nich po rozbalení našla okrem lízanky ešte aj mačičku a psíka. Je ich celá kolekcia 16 figúrok a tak máme čo robiť, aby sme ich všetky nazbierali. :) 

20180921 162630 RichtoneHDR

Zdroj: Stanislava Murínová

Napíšte komentár