09. 09. 2024 Martina 29°C Dážď

Po stopách Dargovských bojov

16.10.2013 Autor: MonikaK, Foto: d
Termín: 28.08.2013 Mesto:Dargov Zdroj:stránka organizátora

V priestoroch Pamätníka víťazstva na Dargove (cesta E50 Košice - Michalovce) a v jeho blízkom okolí si pripomenieme dramatické chvíle bojov o Dargovský priesmyk počas 2. svetovej vojny.  V predvečer 69. výročia SNP bude návštevníkom sprístupnená Sieň bojovej slávy, v ktorej sa koná premietanie dokumentárnych filmov s tematikou Dargovskej operácie s prednáškovými vstupmi Ing. Michala Jakubca (RSDBSA), prezentácia nových informačných textov o munícii, osobnostiach a autorovi monumentálnej sochy  V.Löfflerovi, informácie o rekonštrukcii Siene bojovej slávy. Sieň bojovej slávy je otvorená od 15.00 hod.

Na lúke (smer Borda) bude symbolická rekonštrukcia bojov z 2. svetovej vojny, ktorú zrealizuje Klub vojenskej histórie Čapajev o 17.00 – 18.00 hod.

V areáli Pamätníka víťazstva začína o 18.00 hod. kultúrny program:

  •  Dychová hudba z Trsteného pri Hornáde,
  •  Zbor a orchester PUĽS-u z Prešova,
  •  Countryboys zo Svinice.

Klub vojenskej histórie Čapajev pozýva návštevníkov aj na výstavu vojenskej výstroje a výzbroje a na adrenalínové vyhliadkové jazdy armádnym vozidlom k zákopom. Návštevníci môžu využiť 2 individuálne cyklotrasy vedúce do Dargovského priesmyku z Košíc a Ruskova.

Vstup na podujatie „Po stopách Dargovských bojov“ je voľný.

Napíšte komentár