29. 09. 2024 Michal, Michaela 15°C Oblačno

Majstrovstvá SR a Slovenský pohár MINIKÁR

09.05.2017 Autor: Externý prispievateľ, Foto: minikary.com
Termín: 14.05.2017 a ďalšie Mesto:Teplička nad Váhom Zdroj:stránka organizátora

plagat fb

Motobaby klub Žilina Vás pozýva na 2. kolo Majstrovstiev SR a Slovenského poháru MINIKÁR v dňoch 13-14.5.2017 v Žiline, Tepličke nad Váhom - Na Stránik. Príďte sa pozrieť so svojimi deťmi a možno Vás očarí tento krásny šport a rozšírite naše rady pretekárov. 

Slovenský zväz minikár je členom Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ). V Českej republike patrí minikárový šport pod Autoklub České republiky (AČR).

Minikárový šport

Minikáry patria k motoristickým športom, hoci žiaden motor nemajú. Preto sú najekologickejším (aj najlacnejším) motoristickým športom. Minikáry sa pohybujú iba vďaka gravitačnej sile, pretekári jazdia z kopca dole. Hore sú potom minikáry vytiahnuté väčšinou na lane za traktorom.
Tento šport je určený predovšetkým pre deti (od 5 rokov) a mládež, ale venujú sa mu aj dospievajúci a dospelí. Učí jazdcov reagovať na šmyky, a predovšetkým pretekári získavajú cit pre brzdenie a precízne šoférovanie. Prispieva aj k dopravnej výchove a rozvíja ich technickú tvorivosť a súťaživosť v duchu fair-play. Poskytuje veľmi dobré základy pre ďalšie motoristické disciplíny ako sú motokáry, automobily, formule... Vedie deti k zručnostiam za volantom, pripravuje ich na riadenie automobilov, dáva im základy ako zvládnuť šmyky, ako prispôsobiť rýchlosť v závislosti od stavu vozovky a veľa iného. Naučia sa vymieňať pneumatiky a iné technické zručnosti. Zároveň sa venujú niečomu zaujímavému, s čím sa môžu pochváliť, ukázať kamarátom vyhrané trofeje... A v neposlednom rade - deti strávia víkendy s rodičmi a priatelmi.

Napíšte komentár