16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

S knihou ďalej zájdeš

16.05.2018 Autor: Mikulčíková, Foto: bibiana.sk
Termín: 26.05.2018 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

pozvanka KH2018 mala jpg

S knihou ďalej zájdeš! je názov knižného festivalu, ktorý prinesie 26. mája od 15-tej hodiny na Hviezdoslavovo námestie nielen detské knižky, ale najmä mnoho tvorivých aktivít, workshopov, spevu, hier, čitateľských hádaniek a bohatý program na hlavnom pódiu, kde vystúpia známi spisovatelia, herci, ilustrátori, speváci, hudobníci, vedci a samozrejme deti.

Cieľom Knižných hodov je prispieť k zvyšovaniu záujmu detí o kultivované čítanie, pri ktorom sa rozvíja detská vnímavosť, empatia a tvorivosť. S využitím rôznych druhov umenia vám predstavíme kreatívne formy práce s knihou, pri ktorých sa deti učia citlivo orientovať a čerpať v priestore knihy, utvárať si vlastné názory, postoje a hodnoty, dôležité pre ich život a budúcnosť.

Knižné hody s mottom „S knihou ďalej zajdeš!“  organizuje BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania
a SK IBBY v spolupráci s partnermi – knižnicami, vydavateľstvami, školami a občianskymi združeniami, ktoré sa venujú čítaniu detí.

Hosťami festivalu budú:  Peter Janků, Diana Mašlejová, Braňo Jobus, The Breeze, Daniel Domorák, Beata Panáková, Juraj Šebesta, Eliška Sadíleková, Ľubica Kepštová, Miroslav Regítko, Renáta Matúšková, Gabriela Dittelová,  Ľubomír Feldek, Thierry Ebam, Katka Feldeková,  Juraj Martiška, Adrián Ferda, Toňa Revajová, Markus Revaj, Dado Nagy, Timotea Vráblová, Ľuboš Zaťko, Janka Mikulčíková, Martin Vrábel, Sidónia Féderová, Duracelky a ďalší.

Príďte sa inšpirovať – kam všade je možné s knihou zájsť,  na Knižné hody 26. mája 2018 od 15:00 do 19:00 hodiny na Hviezdoslavovo námestie. Čakajú na vás divadelné, tanečné a hudobné vystúpenia, knižné hádanky, Osmijanko, Slniečko, Fifík, tvorivé dielne, hudobné rozprávky, čitateľské turnaje a poštár Adrián zo Sloven-skej pošty, u ktorého budete môcť priamo z podujatia poslať skutočnú pohľadnicu so známkou Guľka Bombuľka a príležitostnou pečiatkou Knižných hodov 2018.    

 

Napíšte komentár