18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Májové podujatia na zámku Schloss Hof

25.04.2018 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at

2018 04 25 225441

Termín: 27.05.2018 a ďalšie Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

Barokový sprievod zvierat, špeciálny program 8.mája, Súboj mušketierov, koncerty pre mamičky a Jarné dni záhrad vyplnia májové víkendy a voľné dni a spríjemnia atmosféru v zámockom areáli.

V rozkvitnutom zámockom areáli sa počas mája môžete tešiť na pestrú programovú ponuku. Na svoje si prídu milovníci výstav, zvieratiek, umeleckých remesiel i záhradných krás.
Prvý májový deň tradične spríjemní Barokový sprievod zvierat zo zámockého statku. Vzácne staro-rakúske druhy domácich zvierat a ušľachtilé kone budú prechádzať statkom vo veselom sprievode. Následne sa zábava presunie k májovému stromu, kde vystúpi regionálna ľudová skupina a detský folklórny súbor zo Slovenska.

2018 04 25 225358

8. mája čaká na slovenských návštevníkov špeciálna programová ponuka. Počas dňa si možno vybrať z viacerých prehliadok zámku. Pripravená je špeciálna detská prehliadka, ako aj prehliadka záhrad, ktorá sa v máji, keď sú záhrady najkrajšie, skutočne oplatí. Na zámockom statku budú zapriahnuté koče,  výhľad na rozsiahly barokový areál zo zámockého koča je skutočne bezkonkurenčný. Kŕmenie zvieratiek, jazdenie na poníkoch a detské dielničky sa postarajú o zábavu pre tých najmenších. V historických  dielňach predvedú tradičné remeslá zruční umelci. Tohtoročná výstava sa zaoberá otázkou „Čo svet JE?“, a tak prijal pozvanie do marmeládovej kuchyne známy slovenský kuchár Marcel Ihnačák, ktorý vám predvedie zaujímavé recepty a rozdá pár tipov pre chutné pokrmy.

10. - 13. mája sa na zámockej lúke predvedú zdatní artisti, šikovní šermiari i skvelí jazdci v pôsobivom divadle pod názvom Súboj mušketierov. Predstavenie plné napätia i zábavy je vyjadrením umeleckej súhry človeka a zvierat. Zatiaľ čo zámocká lúka bude patriť napínavým súbojom, v slávnostnej sále sa budú konať koncerty pri príležitosti Dňa matiek.

25. - 27. mája sa konajú obľúbené Jarné dni záhrad. Podujatie, kde nájdete nádherné dekorácie z kvetov, sadenice, rozmanitý záhradný sortiment, ale aj stánky s dobrým jedlom. Pre deti sú pripravené dielničky s jarnými témami, škola bio varenia a maľovanie na tvár. S vášnivými záhradkármi si môžete povymieňať cibuľky a rastlinky a obohatiť tak svoju záhradku alebo balkón o nové druhy. K bohatému programu patrí aj celoročná ponuka v podobe novej modernej výstavy o jedle, stála expozícia v cisárskych apartmánoch či zábavné Zážitkové okruhy na statku. Programovo pestrý a nádherne rozkvitnutý je máj na zámku Schloss Hof.

Otváracia doba : od 10:00 do 18:00 hod.
Miesto:    Schloss Hof 1, 2294 Schloßhof
Vstupné:
dospelí  13,- € | deti (6-18 rokov ) 8,- € I deti do 6 rokov zdarma I rodinná vstupenka (2 dospelí + max. 3 deti) 34,- €

TIP: Výstava na zámku Niederweiden „Čo svet JE? – Zmysel a zmyselnosť“

Napíšte komentár