19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Rozhľadňa Vŕšok

Autor: Annie, Foto: regionmalohont.sk
Adresa:Rimavská Baňa Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Vyhliadková veža , vysoká vyše 7 metrov, postavená v lokalite Vŕšok severne od Rimavskej Bane poskytuje návštevníkovi výhľad na Rimavskú dolinu. Turistická rozhľadňa sa stala dominantou obce. Nachádza sa vo výške 467 metrov nad morom. Od dediny je vzdialená približne 1,5 kilometra, prevýšenie predstavuje zhruba 200 metrov, takže ide o pohodovú turistickú trasu. Z rozhľadne je na severe možné dovidieť po vrch Tŕstie nad Tisovcom a smerom na juh až do Maďarska.


Pri vyhliadkovej veži sa nachádza aj štylizovaný stôl so sedadlami v tvare húb a sochou Permona. Vytvoril ju miestny rezbár Pavel Švantner a symbolizuje banícku históriu obce. Rozhľadňu využíva množstvo návštevníkov z obce a okolia Je cieľom školských výletov a výprav z detských táborov.

K rozhľadni bude viesť vyznačená odbočka turistickej trasy vedúcej z Rimavskej Bane do Kokavy nad Rimavicou. Turistické tabule budú osadené na železničnej stanici a v centre obce. Pri radnici a odbočke na turistickú trasu budú zase umiestnime smerové tabule.



Mapa: N 48° 31′ 17″ E 19° 56′ 28″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár