19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Rozhľadňa Háj

Autor: Annie, Foto: sdetmicom
Adresa:Nová Baňa Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Turistická rozhľadňa Háj je súčasťou náučného chodníka Zvonička. Nachádza sa na zástavke Háj, ten patrí medzi najkrajšie vyhliadkové lokality v okolí Novej Bane. Rozhľadňa Háj má tri vyhliadkové poschodia. Najvyššie s vystúpenou podlahou do všetkých strán sa nachádza vo výške 12 metrov. Ponúka výhľad na takmer celú Novú Baňu.

Nová atrakcia nad Novou Baňou bola slávnostne otvorená koncom októbra 2017. Pohľad na Novobanskú kotlinu, Pohronský Inovec ale aj časť Podunajskej nížiny či Vtáčnik sa naskytne turistom, ktorých túto rozhľadňu navštívia. Celkom 21 metrov vysoká vyhliadková veža sa nachádza na turistickej zastávke Háj vo výške 625 metrov nad morom a je súčasťou náučného chodníka Zvonička. Vrch Háj patrí medzi najkrajšie vyhliadkové lokality v okolí Novej Bane.

Celková výška stavebnej časti je 18 metrov, na jej vrchole je osadený dvojkríž a tak dosahuje celkom 21 metrov. Rozhľadňa je budovaná z prírodných materiálov, okrem dreva bol na jej stavbu použitý ryolitový kameň, ktorý je pre toto územie typický. Situovaná je len kúsok od bývalého kameňolomu na vrchu Háj, kde sa ryolit ťažil.

Mapa: N 48° 26′ 1″ E 18° 39′ 25″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Nika 03.01.2022, 11:38

    Nádherná rozhľadňa, krásny výhľad, miestami strmšie, ale dá sa to zvládnuť.

  • Elena 05.12.2021, 00:17

    Velmi prijemna prechadzka , krasnym prostredim Novej bane. Boli sme s detmi, trvalo nam to s nimi sice pol dna, ale velmi dobry teren deti zvladli, o ceste sa da spravit aj vela zastavok (su popri chodnik lavicky)...

  • Veronika 20.12.2019, 10:15

    Pekná nová rozhľadňa, dobre dostupná. Dá sa spraviť pekný okruh.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár