25. 04. 2024 Marek 10°C Dážď

Deň Zeme v Trnave

12.04.2018 Autor: Claudinka, Foto: trnava.sk
Termín: 23.04.2018 Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora

Den Zeme

Pri príležitosti Dňa Zeme pripravilo Zdravé Mesto Trnava na 23. apríla 2018 premietanie filmu Nesmrteľný les a diskusiu s jedným z jeho tvorcov Erikom Balážom. Premietanie sa uskutoční o 18.30 h v Kine Hviezda.

V súčasnosti patrí Deň Zeme medzi najuznávanejšie a najpopulárnejšie podujatia na záchranu Zeme. 22. apríl je už tradične dňom, kedy má naša planéta sviatok. Mnohé mestá i organizácie pripravujú rozličné ekologicky motivované podujatia. Ich cieľom je upozorniť na dopady ničenia životného prostredia, a zároveň sa snažia apelovať na konanie každého z nás. Zem je to, čo máme všetci spoločné, no uvedomiť si svoj podiel na zodpovednom  a šetrnom prístupe k prírode je na jednotlivcovi samotnom. 

Nesmrteľný les, ktorý prichádza k nám do Trnavy, približuje divákovi zložitý a zároveň čarovný organizmus lesa aj s jeho obyvateľmi. Niekoľko stoviek dní v teréne, náročnosť prostredia a občas aj prítomné nebezpečenstvo dali odhodlaným filmárom zabrať, no výsledok je o to pôsobivejší. Nečudo, že každý z filmov Nesmrteľný les, Živá rieka a Život v oblakoch dosahuje v recenziách priemerne 90%. Tieto tri slovenské filmy o Tatrách boli podkladom pre film Tatra Mountains: Life of the Edge, ktorý mal v marci tohto roku premiéru na najväčšom filmovom enviro festivale na svete – Environmental Film Festival in the Nation's Capital vo Washingtone.

Vstup na podujatie je voľný.

Napíšte komentár