24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Rozhľadňa na Krahulskom vrchu

Autor: Annie, Foto: skikrahule.sk, visitkremnica.com
Adresa:Langsfeldova, 967 01 Kremnica Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Nezabudnuteľné výhľady na starobylú Kremnicu, ale aj na blízke či vzdialenejšie okolie na všetky strany poskytuje vyhliadková veža nad mestom. Ak chcete mať Kremnicu ako na dlani, prejdite sa na vyhliadkovú vežu. Vybudovaním vyhliadkovej veže na Krahulskom štíte v roku 2013, oslávili Mestské lesy Kremnica dvadsiate výročie obnovenia vlastníckych práv k lesným majetkom.

Veža má výšku 13,5 metra a vyhliadkovú terasu vo výške 9 metrov. Najpôsobivejší výhľad z veže je na juh – juhozápad. Okrem Kremnice uvidíte Žiarsku kotlinu, južnú časť Kremnických vrchov, Vtáčnik, Štiavnické vrchy, na sever uvidíte do Kunešova a do Turčianskej kotliny a smerom na východ hlavný hrebeň Kremnických vrchov.  Pre tých, ktorí majú strach z výšok alebo nezvládnu chôdzu po schodoch je priamo pod vežou umiestnená drevená terasa s posedením.

Prechádzku smerom z Kremnice trvá približne 1:45 hod pri prevýšení 350 m začíname od hlavného smerovníka v centre, značkovaný turistický chodník stúpa cez Zámocké námestie a Gróbňu- záhradky, pokračujeme cez železničnú trať, k rozhľadni sa dostaneme asi za hodinu. Chodník pokračuje popri kostole do obce Krahule.

Pre menej zdatných, ako aj pre rodiny s deťmi odporúčame jednoduchšiu trasu k rozhľadni - od kostola na Krahuliach. Trasa je označená miestnym turistickým značením (červená a zelená miestna značka) a drevená veža je dobre viditeľná zo širokého okolia.

Mapa: N 48° 42′ 53″ E 18° 55′ 51″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Zuzana 24.11.2018, 18:50

    Príjemná nenáročná prechádzka z dediny Krahule. Dcéru zaujalo aj puzzle zvieratiek, ktoré si mohla postaviť.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár