29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Veľkonočné radosti

21.03.2018 Autor: Annie, Foto: horehronie.net
Termín: 01.04.2018 Mesto:Tále Zdroj:stránka organizátora

vek noc 1.4.2018 final

Počas Veľkonočnej nedele sa môžete tešiť na 5. ročník tradičného kultúrneho podujatia, ktorým spoločne oslávime sviatky jari. Predstavia sa folklórny súbor Kýčera, mužská spevácka skupina Krnohári, či tanečná škola Tančekovo z Brezna, ktorá nás aj pár jednoduchých krokov naučí od folklóru cez moderné tance a symbolicky sa pochová lyža ako rozlúčka so zimnou sezónou. Avšak lyžiari nemusia truchliť, pretože ešet v tento deň si môžu zalyžovať hneď v tesnej blízkosti areálu v Ski Tále.

Načom si pochutíte?
O plné bruška sa postarajú šéfkuchári z hotela Partizán, ktorí pripravia grilované špeciality, guľáš a pre deti i sladké dobroty. Domácu kuchyňu z vlastného chovu prídu predstaviť zbojníci zo Salaša Zbojská, takže núdza nebude ani o výborné syry, bryndzové, či syrové halušky, klobásky a jaterničky.

Remeselný dvor a MINIZOO
Malých i veľkých očarí pohľad na jarné ,,novorodeniatka" z Ajax farmy hotela Partizán, ktorí pripravia kontaktnú minizoo s kozičkami, teliatkami, ovečkami, ale poskáču si tu i zajačiky, húsatka, kačiatka a morky. Umenia našich predkov predstavia remeselníci z regiónu, tešiť sa môžete na ukážky a výrobky z dreva, prútia, košíky, drevené hračky, jarné aranžmá, oblečenie z modrotlače, ľanu s ľudovým vzorom a výšivkami, vankúše, obrusy  a ručne maľované drevené predmety, obrazy dreveníc. Predstaví sa aj Múzeum Miniatúr z Pohorelej.

Súťaže a maľovanie na tvár
Program spestrí a bude ním sprevádzať moderátor Marek Poliak, ktorý si pripravil (ne)tradičné veľkonočné súťaže. Odmenou pre každé dieťa bude maľovanie na tvár!

Animácie v podaní remeselníkov
Živý košiarik s ovečkami a ,,školu pletenia pravých korbáčov" predstaví Lukáš Janoška a ďalší remeselníci sa predstavia s ukážkami plstenia, modelovania s hlinou, maľovanie kraslíc.

Vstupné a doprava zadarmo!
Vstupné bude tento rok zadarmo a návštevníci s Kartou Horehronca a Horehronie Card budú mať zadarmo aj dopravu  a to z Brezna, Mýta pod Ďumbierom a Bystrej podľa platného grafikonu.

Parkovanie
Návštevníci, ktorí pridú vlastnou dopravou budú môcť bezplatne parkovať v areáli pri hoteli Partizán alebo pri moteli Tále (odbočka do Ski Tále).

Doprava
Ak sa predsa len rozhodnete ísť plateným autobusom, priame spojenia nájdete aj na stránke www.cp.sk
Z Brezna na Tále: o 11:45, 14:25
Z Tálov, hotel Partizán do Brezna: 15:45, 18:30
vek noc grafikon

Napíšte komentár