20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Týždeň slovenských knižníc

06.03.2018 Autor: Simona, Foto: Vkmr.sk
Termín: 11.03.2018 a ďalšie Mesto:Trenčín Zdroj:stránka organizátora

Tyzden otvorenych dveri vo VKMR 2018 AKCIE

Zatiaľ čo vonku pani zima píše poslednú arktickú vetu, v trenčianskej knižnici vítajú prvý jarný mesiac otvorenými dverami. Prichádza totiž mimoriadne pestrý Týždeň slovenských knižníc (5.-11. 3. 2018) s množstvom podujatí a výhod pre všetkých čitateľov. Aj tento raz sa môžete tešiť na exkluzívne besedy s osobnosťami kultúrneho života a ťažiť zo zliav vrátane odpúšťania starých restov, burzy vyradených kníh či bezplatného používania internetu.

Pre nových návštevníkov je v každej pobočke Verejnej knižnice Michala Rešetku (VKMR) v meste tradične k dispozícii registrácia na jeden rok zdarma. Tí zábudlivejší určite privítajú možnosť vrátenia premeškaných výpožičiek bez sankčných poplatkov.

Po úspechu z predchádzajúcich rokov sa o slovo opäť prihlásia knižničné hliadky. Budú pôsobiť na verejných priestranstvách v Trenčíne a vyhľadávať čítajúcich ľudí, ktorých odmenia záložkami s darčekovými poukážkami na zápis do knižnice zdarma.

Plejáde kultúrno-spoločenských podujatí dominujú besedy s lekárom Branislavom Podhoranským (nielen) o jeho novej knihe "Ako neprísť o dieťa", terapeutkou Antoniou Krzemieňovou o sile myšlienky a vplyve myslenia na zdravie človeka, či mediálnou a komunikačnou trénerkou Oľgou Škvareninovou o zásadách úspešnej komunikácie.

Počas celého marca si vo vestibule VKMR na Jaselskej ulici v Trenčíne taktiež môžete pozrieť výstavku unikátnych kníh s podtitulom "Knihy včera a dnes".

 

Napíšte komentár