19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Bratislavské mestské dni 2018

06.03.2018 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB
Termín: 22.04.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

download

Predposledný aprílový víkend bude patriť už 15. ročníku obľúbeného podujatia Bratislavské mestské dni 2018. 


Tento rok v apríli sa odohrá už 15. ročník tohto významného podujatia pod názvom 
Bratislavské mestské dni. Aj tento rok samospráva bezplatne sprístupní desiatky podujatí svojich mestských organizácií. Bratislavské mestské dni opäť prinesú atraktívny víkend strávený v meste, v jeho kultúrnych organizáciách, na námestiach, ale aj v blízkej prírode.

Tradícia, že na deň sv. Juraja sa mesto otvára svojim obyvateľom i návštevníkom, sa viaže na dávnu históriu nášho mesta. Podľa mestských privilégií si už od 13. storočia mešťania práve 24. apríla mohli slobodne voliť richtára a svojich zástupcov. Bola to na tie časy významná a ojedinelá výsada v celej Európe. Spájala sa s oslavami, ale aj s neformálnymi stretnutiami zástupcov radnice s obyvateľmi kráľovského mesta. 

Tohtoročnou novinkou budú trhy na Primaciálnom námestí. Môžete sa tešiť tiež na vyhliadkové plavby na Dunaji či obľúbené lesnícke dni na Železnej studienke a Kamzíku. Tyršovo nábrežie bude zase patriť smetiarom a téme odpadu. Zaujímavý program pripraví aj Múzeum mesta Bratislavy, ktoré oslavuje 150. výročie. Takisto sa budete môcť stať turistom vo vlastnom meste – pripravili sme tematické prehliadky po Bratislave so sprievodcami v rôznych jazykoch.

Termín: 20. - 22.4.2018 v uliciach Bratislavy

Program

page 5 page 0

page 6 page 0

page 7 page 0

page 8 page 0

page 9 dostihy page 0

Napíšte komentár