20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Boli sme, videli sme ...Tricklandia s deťmi

Autor: Zuzka, Foto: Tricklandia
Miesto:Tricklandia, Cesta Slobody 4 (nad autobusovou stanicou), Starý Smokovec 06201

Keď sme doma našim chlapcom (8 rokov, 11 rokov) oznámili, že ideme do galérie, zaznelo zborové "nuuudaaa". Avšak to ešte netušili, že sa jedná o tú najzábavnejšiu galériu, akú sme navštívili.

Čo je Tricklandia?

Podstatou Tricklandie je ilúzia a fotografia.  Bez foťáku nemá návšteva tejto galérie zmysel.
Je to nevšedné, kedže v iných galériách je fotenie prísne zakázané, resp. je možné za doplatok.
Tu sa to naopak vyžaduje! :)

Obrazy sú na prvý pohľad 2D avšak, akonáhle sa na ne pozriete objektívom fotoaparátu, zrazu sa z dvojrozmerného obrazu stáva obraz trojrozmerný. A ak sa k tomu pridá ešte aplikácia, ktorú si nainštalujete pred prehliadkou, spustí sa animácia, vďaka ktorej obrazy doslova ožijú. Wifi pripojenie je v celom objekte zdarma, ale radšej si aplikáciu nainštalujte ešte pred prehliadkou (ideálne v kľude doma),  aby vám prípadné technické problémy zbytočne neukrajovali z času, ktorý máte na prehliadku. 

Aplikácia je zábavná avšak nie je nutná ani povinná, zaujímavé fotografie nafotíte aj bez nej. Pri každom stanovisku je plagátik, kde je ukážka, ako by mala Vaša výsledná fotografia vyzerať. Ak si neviete sami poradiť, smelo požiadajte personál, ktorý je naozaj veľmi, veľmi milý a ochotne Vám poradí, kde sa postaviť a ako držať mobil, aby bol záber čo najdokonalejší.
trick4
trick5Milý personál, ktorý Vám ochotne pomôže aj predvedie ako sa fotiť :)

Čo sa nám páčilo?

  • Zrkadlové bludisko, ktoré patrí k najkrajším v celej strednej Európe. Fíha! 
  • Úplna bomba je priestor, kde oklamete svoj mozog. Vy stojíte na mieste a točí sa iba priestor okolo vás a napriek tomu nedokážete udržať rovnováhu. Deti to fascinovalo. 
  • Mňa zase fascinoval zrkadlový kaleidoskop, krása, dokázala by som tam len tak sedieť a kochať sa:)
  • Zábavná je aj deformačná miestnosť, ktorá robí z detí obrov a z rodičov trpaslíkov.
  • Super bola aj nekonečná knižnica, či loptičky, ktoré sa kotúľajú do kopca.
  • Novinkou je hra so svetlom niečo ako tieňohra, ktorú si každý z nás pamätá z detstva.

Nechýba ani malý obchodík s logickými a edukatívnymi hrami.

27496444 1517161225028423 1046843039 n

Bludisko - patrí k najkrajším v strednej Európe

trick9

trick2

Nekonečná knižnica

27495922 1517161071695105 450491681 n

Tieňohra

tric11Kaleidskop

Kde nájdete Tricklandiu?

Galéria sa nachádza v Starom Smokovci, v blízkosti autobusovej stanice, zbadáte ju hneď z hlavnej cesty, poznávacím znamením sú farebné okienka. V blízkosti je aj veľké parkovisko
trick6Poznávacie znamenie - farebné okienka :)

Cenník a rezervácia

Neurobte rovnakú chybu ako my, keď som najprv všetkých pobláznila výletom do Tricklandie a potom pri rannej káve vygooglila, že komplet celý deň je vypredaný a výlet sa ruší. Počas víkendov, sviatkov a prázdnin zvykne byť všetko obsadené a preto si vždy zarezervujte deň a hodinu vašej návštevy. Platí sa až priamo na mieste. Ak rezerváciu nestihnete, zabudnete, môže sa na Vás usmiať štastie a dnu sa dostanete, ale radšej neriskujte. To, že si rezervujete návštevu, neznamená, že tam budete úplne sami, jeden vstup = 22 osôb t.j.  5-6 rodín. Pripúšťame, že introverti môžu mať obavy, ale skupinky sa pekne rozptýlia, takže nie je žiaden pocit stiesnenosti. 
Prehliadka trvá max.60min - nám to úplne postačovalo. Nepostrehli sme, že by niekoho upozorňovali na čas, ale je treba myslieť na to, že vonku čakajú ďalší návštevníci. 

Rezervačný systém  
Cenník a otváracie hodiny

Dôležité:

Vhodné pre deti od veku cca 5r. . Mladšie si to ešte nebudú vedieť užiť. Vnútri sa pohybujete naboso, preto si v lete, keď beháte v žabkách či kroksách, nezabudnite pribaliť ponožky. S kočíkom sa v priestoroch galérie pohybovať nesmie. Zvieratko je povolené, ale iba ak sa vám vôjde do kabelky :).

Veľmi sa nám páči idea Tricklandie, ktorou je odprezentovať nevšedným spôsobom kultúrne a umelecké bohatstvo Slovenska ako rozprávky v Európe, pretože aj my milujeme Slovensko - Milujeme Tricklandiu :)

cd banner eshop 1160x441

 

Napíšte komentár