20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Montessori svet - školka

Autor: Montessori škôlka, Foto: montessori-svet.sk
Adresa:Mozartova 18, 811 02 Bratislava Telefón:0948 380 318 E-mail:info@montessori-svet.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Materská škola inšpirovaná výnimočným pedagogickým prístupom. Útulný rodinný dom so záhradou v tichej časti mesta, blízko Horského parku. Naším cieľom sú šťastné deti so zdravou sebadôverou a s láskou k okoliu a druhým ľuďom.

V škôlke je našou snahou vytvárať podnetné prostredie pre deti vo veku od 3-6 rokov primerane ich potrebám. Škôlka bola založená v roku 2003 a ponúka kvalitný program založený na princípoch a metodike pedagogiky Marie Montessori.
Dom je upravený pre potreby detí podľa princípov montessori pedagogiky. Svetlé otvorené miestnosti s východom na terasu a do záhrady sú prehľadne rozdelené na jednotlivé oblasti, t.j. praktický život, zmyslovú výchovu, matematiku, jazyk a kozmickú výchovu.
Deti majú možnosť voľne sa pohybovať v priestoroch škôlky a slobodne si vyberať činnosť, ktorej sa chcú venovať. Samozrejme v rámci vopred dohodnutých hraníc s rešpektom voči sebe, ostatným a voči prostrediu.
V suteréne domu je samostatná spálňa a telocvičňa s východom do záhrady.
Okolo domu sa rozprestiera veľká záhrada s altánkom, ovocnými stromami, kvetmi a trávou, lanovou dráhou, trampolínou, malým pieskoviskom a záhradným domčekom pre najmenších.

Škôlka je otvorená v pracovné dni 7:30 – 17:00 hod.
1monte2

Strava
Deti majú v škôlke desiatu, obed a olovrant. Ponúkame chutné a zdravé jedlo vhodné pre deti. Na desiatu ponúkame čerstvé sezónne ovocie a zeleninu, prevažne pochádzajúcu zo Slovenska. Počas celého dňa majú deti k dispozícii na pitie vodu alebo čaj. V lete sa tešia veľkej obľube deťmi pripravované vody s bylinkami z našej bylinkovej záhrady.

Prijímanie detí do škôlky
Deti prijímame počas celého roka, ak máme voľné miesto. Dieťa nemusí spĺňať žiadne špeciálne požiadavky. Sme radi, ak rodičia poznajú pedagogiku Marie Montessori a stotožňujú sa s jej princípmi. 1monste8

 

Napíšte komentár