29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Chata Vlčia jama

Autor: vlciajama, Foto: chatarajec.wz.sk
Adresa:Malé Lednice 19 Telefón:0904809929 E-mail:horarenrajec@gmail.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Horáreň Vlčia jama sa nachádza na Slovensku v objatí krásnych hôr Trenčianskeho kraja a v blízkosti Žilinského kraja. Ubytovanie v chate, ktorá je v blízkosti mesta Rajec a Rajecké Teplice je k dispozícii 365 dní v roku a je aj možnosť dlhodobého prenájmu chaty. Je ideálnym miestom pre milovníkov prírody, rekreačnej turistiky, prírodných krás a rôznych zaujímavostí , v letnom i zimnom období.

Ideálne prostredie na oddych a rekreáciu pre rodiny s deťmi. Chata na samote v horách je ideálnym miestom pre všetkých milovníkov prírody a rodiny s deťmi. Zariadená chata má 2 poschodia - 5 izieb, 14 lôžok, 2 kúpeľne, 2 WC, spoločenskú miestnosť, zariadenú kuchyňu na prízemí (mikrovlnka, chladnička, sporák).

Pre rodiny s deťmi je k dispozícií - detská postieľka, kolíska, hračky, detské stoličky a detská izba. Pri chate je posedenie s ohniskom, pieskovisko s hračkami.

Atmosféru spríjemňuje žblnkot horského potôčika, ktorý sa nachádza pri Horárni. K horárni vedie poľná cesta, ktorá je udržiavaná po celý rok. V letných mesiacoch je taktiež možné využiť vonkajšie otvorené ohnisko so stolom a lavicami. Budete mať k dispozícii celú chatu Horáreň bez ohľadu na počet ubytovaných osôb. Takto máte vždy istotu, že ubytovanie v chate bude v súkromí a v pohode. Parkovanie je pri chate. Je možnosť parkovania vozidiel v garáži, ktorá je súčasťou objektu. Prístupová cesta ku chate je počas zimy pravidelne udržiavaná.

Chata Horáreň Vlčia jama je ideálnym miestom na pobyt pre milovníkov prírody, turistiky, športovo založených ľudí, pre rodiny s deťmi a ľudí všetkých vekových kategórií, ktorí potrebujú zregenerovať svoje telo i dušu a načerpať fyzické a psychické sily v objatí krásnej prírody.

Turistika v okolí

V okolí chaty môžete navštíviť kúpalisko Veronika v Rajci vzdialené len 6 km od chaty. V zimnom období sú vyhľadávané predovšetkým lyžiarske svahy v Čičmanoch a v Rajeckej Lesnej s možnosťou umelého zasnežovania. Celoročne je možnosť navštíviť kúpele Rajecké Teplice, Bojnice a taktiež kultúrne pamiatky v okolí.

 V okolí Horárne Vlčia jama sa nachádza prírodná rezervácia Šujanské rašelinisko, Čierňanský rybník. Horáreň je vzdialená od mesta Rajec 5 km, kde môžete navštíviť termálne kúpalisko Veronika, Golf park Rajec. Ďalej môžete navštíviť kúpeľné mesto Rajecké Teplice, krajské mesto Žilina, Kľače s možnosťou jazdy na koňoch, Rajeckú Lesnú s najväčším pohyblivým Slovenským dreveným betlehemom, Súľov so zrúcaninami hradu, Čičmany s charakteristickou ľudovou architektúrou, rodisko Juraja Jánošíka v Terchovej a mnoho iných turistických a kultúrnych atrakcií.

Cenník ubytovania

Mapa: N 49° 3′ 44″ E 18° 35′ 29″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Ema Fuchsova 02.01.2021, 15:34

    Veľmi vrelo odporucam

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár