20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Mikulášsky seminár: Ako prežiť najsladšie sviatky s deťmi?

19.11.2017 Autor: Danka, Foto: blog.feedo.sk
Termín: 01.12.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

feedo3

Pripravili sme si pre vás neformálnu debatu s odborníčkami – Katkou Medveďou z Cookoučky a Evkou Blaho na zaujímavú tému. 

Blížia sa najkrajšie, no aj najsladšie sviatky v roku. Vianoce a Mikuláš. Sladkosti z pultov v nákupných centrách vám doslova skáču do košíkov a vy neviete, čo kúpiť. Musíte to však robiť? Myslíte si, že nemusíte.

Najsladšie sviatky v roku sa totiž dajú poňať aj zdravo. Farebnú figúrku Mikuláša vymeníte za ovocie, presladené čokoládové tyčinky nahradíte domácimi musli tyčinkami a miesto keksíkov z obchodov s podozrivo dlhým zložením si upečiete vlastné. Poradia vám, ako prijať pomocnú ruku od babičiek a svokier, ale bez koláčikov, sladkostí, čokoládiek ako “úplatkov”. Tiež s tým sem tam bojujete, však? :-)

Ak vám dochádzajú nápady ako deťom pripraviť sladkého Mikuláša, príďte na neformálnu debatu o zdravom stravovaní detičiek! Seminár je tentokrát zdarmo, počet miest je ale obmedzený! 

Čo vás čaká?

Spoločne sa pobavíte a naučíte sa používať sladidlá – čím môžete sladiť, aké množstvá používať, aby ste sa držali zásad zdravého stravovania. Poviete si, aké netradičné múky možno dnes zohnať v obchodoch a kde ich najlepšie využiť. Vedeli ste napríklad, že existuje konopná či ovsená múka? Neobídete dnes už, bohužiaľ, celkom bežné intolerancie  či alergie a pozrieme sa na to, ako zvládnuť pripraviť chutné a zdravé dobroty pre detičky, ktoré z rôznych príčin nemôžu lepok či mlieko.

A bude aj ochutnávka!

Ak sa chcete nie len niečo zaujímavé a užitočné dozvedieť, ale si zároveň aj pochutnať na niečom zdravom, určite sa zastavte. Pripravíte si spoločne jabĺčka na paličke v horkej čokoláde, v škorici a orieškoch. Na ghee pripravíme hrušky a jabĺčka so škoricou a pre mamičky bude pripravená horúca čokoláda z mandľového mlieka. 

Dátum: piatok 1.12.2017 od 10.00 do 12.00 hod.
Miesto: Monsters Cafe and Bar, Rusovská cesta 50-56, Bratislava - Petržalka

Počet mamičiek je obmedzený na 20, preto sa prihlasujte čo najskôr! O zápise rozhoduje iba vaša rýchlosť! 

Napíšte komentár