19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Vianočná Nitra 2017

14.11.2017 Autor: Hanka, Foto: nitra.sk
Termín: 23.12.2017 a ďalšie Mesto:Nitra Zdroj:stránka organizátora

vianocna nitra 1

Vianočná Nitra 2017

  • 03.12.2017 / nedeľa, Svätoplukovo námestie, 17.00 hod., UŽ PRICHÁDZA MIKULÁŠ - príchod Mikuláša, pyromuzikálový ohňostroj,
  • 01.12. - 23.12.2017 NITRIANSKE VIANOČNÉ MESTEČKO na Svätoplukovom námestí - voňavé dobroty, darčeky pod stromček a štedrý vianočný program, večerníčky, vianočné vinše a koledy, hudobné želania,
  • 10.12.2017 XIV. STRIEBORNÝ VEČER Evy Pavlíkovej, Synagóga, 18.00 hod., predaj: NISYS,
  • 18.12.2017 / pondelok, Estrádna hala PKO, 18.00 hod., ČARO VIANOC - vianočný koncert sólistov Opery SND, vstup voľný,
  • 31.12.2017 / nedeľa, Svätoplukovo námestie, 23.00 hod., NITRIANSKA SILVESTROVSKÁ NOC- silvestrovská veselica s HS Profil, polnočný ohňostroj a novoročný príhovor.

Opäť sa blížia najkrajšie rodinné sviatky v roku. Nitra sa zaodeje do vianočného plášťa a dýchne svojím čarom do všetkých zákutí nášho mesta. Ako diadém na vianočnom závoji Nitry sa 1. decembra rozžiari hviezda na bráne vianočného mestečka a bude žiariť do 23. decembra.

Kultúrny program na Svätoplukovom námestí v Nitre v nedeľu 3. decembra otvorí jedinečné audiovizuálno – divadelné predstavenie „Už prichádza Mikuláš“ v podaní N Dance company, speváckeho súboru Arrowroses, veľkoplošnou projekciou Viliama Šulíka a v réžii Ľubice Michalicovej. Po príchode Mikuláša a rozsvietení stromčeka sa Nitrania môžu tešiť na veľkolepý mikulášsky pyromuzikálový ohňostroj.

V ďalších dňoch budú k spríjemneniu predvianočnej atmosféry spievať a hrať folklórne súbory a spevácke skupiny Kamenec, Čeľaďania, Lúč z Lužianok, Sílešánek, Zlatomoravčianka, Tradícia Dražovce, Kolovrat, Zbežanček, Drieňovanka, Senior Matičiar, Koniarovčanka, Nevädza, Radosť, Baránek, Janíkovská studnička, Jelenček a Jelenčan, hudobné skupiny FENIX, PENGAGI a FORUM, country skupiny Ranč a Domovina, a cappelly KatArs a Vdokhnovenie z Ruska, SZUŠ ART Pegas, spevácky zbor Arrowroses, zoskupenia Šurianski tamburáši, Jindro Band Blue Notes, Celko a Hudmila, Ivan Terry Zeman & Rythm či kapely Carpe Diem, Creedence revival band, Janais, Replay, Playground, See You Soon a Dany M. Študenti si prídu na svoje 12. decembra počas programu s názvom Univerzitný vianočný punč.

Do ríše rozprávok nás každý utorok a štvrtok zavedie premietanie známych večerníčkových rozprávok.

V utorky 5.12. a 12.12. a vo štvrtky 7.12. a 14.12. je pripravený vianočný program detí z materských a základných škôl. V rámci programu na Luciu (13.12.) budú pripravené ukážky tradičného pečenia vianočných oblátok vo vianočnom mestečku a aktivizačná kampaň Nitrianskych novín s názvom Slovensko spieva koledy, ktorá má priviesť ľudí na námestie, aby si spolu zaspievali tri koledy.

17. december bude mať charitatívny podtón, v rámci projektu Svetlo nad Nitrou kúpou prskavky prispejete na zbierku pre vybraný detský domov. Popri bohatom programe vianočnú atmosféru umocnia voňavé dobroty, darčeky pod stromček a pestrá ponuka drobností s vianočnou tematikou od výmyslu sveta.

Súčasťou tohtoročného vianočného programu bude aj zdobenie živých vianočných stromčekov deťmi z materských škôl v Nitre pri Galérii MLYNY a na pešej zóne 5.12. v rámci projektu Drobci zdobia.

Okrem tradičnej rozprávkovej pohody vianočného mestečka spríjemní obdobie adventu v pondelok 18. decembra koncert Čaro Vianoc v Nitre, na ktorom sa predstavia sólisti Opery Slovenského národného divadla v sprievode Orchestra ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu v Bratislave a Ľudovej hudby Dudíci. Nedeľný strieborný lesk pričarí 10. decembra XIV. Strieborný večer Evy Pavlíkovej v Synagóge.

Pre návštevníkov a obyvateľov Nitry je v sobotu 16.12. pripravená špeciálna večerná prehliadka Starého mesta s vianočným prekvapením. Silvester v Nitre nespestria len výbuchy petárd a silvestrovské zábavy, ale tradične si v záverečný deň roka môžu všetci prísť zhodiť nazbierané kilečká v tradičnom Zoborskom silvestrovskom behu či vychutnať silvestrovský program na Svätoplukovom námestí. Program Vianočnej Nitry zakončí Tradičný trojkráľový koncert  v Katedrále sv. Emeráma na Nitrianskom hrade. Mikulášsky a adventný program je pripravený aj v jednotlivých mestských častiach.

Napíšte komentár