20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Posvieťte si s nami na sny: Oslobode s malými aj väčšími

08.11.2017 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 15.11.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

posviette2

Len chvíľku pred výročím 17. novembra si posvietime na sny v dvoch programoch pre menšie aj väčšie deti. 

Sloboda, ľudské práva, vojna, či príbehy o svete v ktorom žili starí rodičia, to sú témy, ktorých sa mnoho rodičov právom obáva. Pred zvedavými detskými očami a ušami ich však neskryjeme. V takých chvíľach pomôže siahnuť po vybraných detských knihách. A práve im sa budeme spolu najbližšie venovať.

Program:

  • o 10.00 hod. pre deti od 3 do 5 rokov - Svetelný stroj
    Mesto, ktoré sa volalo Rondo, bolo zvláštne. Vzduch v ňom bol taký čistý a priezračný, akoby bol utkaný z toho najjemnejšieho svetla. Aj všetci jeho obyvatelia boli neobyčajní a veľmi krehkí, pestovali kvety, budovali fantastické domy, zhovárali sa s vtákmi, kreslili a písali básne. Všetko sa však náhle zmenilo, keď sa do ticha ozval napätý šepot: „Do nášho mesta prichádza vojna.“
    Vojna bola čierna a temná. Ľudia i kvety v meste sa jej báli. No rozhodli sa postaviť stroj, ktorý by ju navždy odohnal. So všetkou jej temnotou a hrôzou.

    Príďte aj vy do mesta Rondo pomôcť stavať svetelný stroj, ktorý vyženie Vojnu preč. Aby opäť mohlo spievať a žiariť.
  • o 17.30 hod. pre deti od 5 do 10 rokov - Preliezačka múrová
    Určite ste už počuli z úst dospelákov “to boli iné časy”. A viete aj, ako tie iné časy vyzerali? Napríklad “iné časy” vašich rodičov a starých rodičov? Príďte si s nami posvietiť na nie zrovna najmilšie sny. Vyskúšajte si na vlastnej koži školu, v ktorej si nemôžete kresliť čo chcete a ako chcete. A v ktorej sa nemôžete pýtať na všetko. A niektoré veci sú v nej tajné. A niektoré nudné. Napríklad robotnícke filmy premietané namiesto vyučovania. A k pochopeniu “iných časov” nám pomôže kniha Múr Petra Sísa. 

Kapacita je obmedzená, a preto, prosím, vopred nahláste svoju účasť na adrese deti@artforum.sk
Vstupné: 2 €/dieťa.
Dĺžka jedného programu: 45 minút

Dátum: streda 15.11.2017
Miesto: Artforum, Kozia 20


Napíšte komentár