20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Batolárium: Zahrajme sa s knižkou

15.10.2017 Autor: Zuzka, Foto: Sprievodca materstvom Piešťany
Termín: 17.10.2017 Mesto:Piešťany Čas:10.00 - 10.30 Zdroj:stránka organizátora

batola

Kedy: 17.10.2017 od 10.00 - 10.30 hod.
Kde.Mestská knižnica Piešťany

Srdečne pozývame mamičky s ich detičkami vo veku 1 - 3 roky na prvé stretnutie s divadlom a s knižnicou do krásnej mestskej knižnice v Piešťanoch.

Najmladší divadelný projekt na Slovensku! Interaktívne predstavenie pre batoľatá a ich rodičov, vhodný pre batoľatá od 10 mesiacov do 3 rokov.

Hry pre najnajmenších sú už úplne bežné v Taliansku, Francúzsku Nemecku, Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, v severských krajinách. Bábkové divadlo na Rázcestí sa inšpirovalo týmito pokrokovými európskymi tendenciami a ako prvé divadlo na Slovensku uvádza divadelný projekt pre batoľatá a ich rodičov.

Divadlo pre najnajmenších totiž nie je len o tvorbe predstavení, ale aj o dialógu s dôležitými osobami v živote malého dieťaťa – s jeho rodičmi alebo vychovávateľmi/ľkami. Práve oni/ony rozhodujú o tom, ktoré podnety ich dieťa prijme. Rodičia a opatrovatelia/ľky vytvárajú pre dieťa bezpečné miesto, z ktorého sa dajú podnikať výpravy do okolia, spoznávať a skúmať.

Predstavenie je interaktívne – plne rešpektuje neposednosť detí, zapája ich do diania a pracuje s nimi. Počas neho je dovolené hýbať sa, dotýkať sa, skúmať, slintať, prdkať, smiať sa, aj plakať. Citlivo predstaví dieťaťu svet divadla stvorený zo živej hudby, zvukov, hlasov, pohybov, dotykov. Ponúka mu divadelnú realitu, ktorá pracuje so známym, bezpečným a zrozumiteľným.

Hudba a text piesne: Tomáš Pohorelec a. h.
Výprava: Františka Fehérová a. h.
Režijná spolupráca: Marián Pecko
Réžia: Monika Kováčová a. h.
Hrajú: Ivana Kováčová/Veronika Fekiačová a. h./Anna Zemaníková

Výroba: ateliéry BDNR pod vedením Kataríny Mažáryovej
Foto: Andrea Kosárová, Dodo Šamaj

PREDSTAVENIA PRE BATOĽATÁ BOLO NOMINOVANÉ V KATEGÓRII CENA STANA RADIČA ZA OBJAV ROKA NA EURÓPSKOM FESTIVALE HUMORU A SATIRY KREMNICKÉ GAGY 2012!
ZA CYKLUS BATOLÁRIÍ ZÍSKALO BDNR CENU HAŠTERICA 2015 ZA TVORIVÝ ČIN V OBLASTI BÁBKOVÉHO DIVADLA (na festivale Bábková Žilina 2015).

Dĺžka predstavenia: 25 minút
Vstup zdarma

Napíšte komentár