20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Šarkaniáda na zámku Schloss Hof

28.09.2017 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 01.10.2017 a ďalšie Mesto:Schloss Hof Čas:13:00 Zdroj:stránka organizátora

csm Unique Drachensteigfest Schloss Hof c Jutta Kirchner 123 ad2be80bd7

Slávnosť púšťania šarkanov zavedie Vaše pohľady do vzdušných výšav, kde nebo nad zámkom Schloss Hof ovládnu od 13:00 hod. rafinované lietajúce stroje.

Kedy: 30. 9. a 1.10.
Kde: zámok Schloss Hof
Vstupné a otváracie hodiny

Slávnostná lúka na barokovom statku je východiskovým bodom pre sugestívne putovanie časom a pre príbeh o 3-tisícročnej histórii konštruovania šarkanov. Pri tomto nebeskom divadle budete môcť obdivovať tradičné ázijské papierové šarkany aj drahé, umelecky prepracované a ozdobené exempláre zhotovené podľa barokového štýlu, ako aj futuristicky pôsobiace high-tech prístroje zo sklených vláken a umelej hmoty. Počas asi 3-hodinového predvádzania letov Vás budú sprevádzať členovia „One Sky – One World“, ktorí Vám poskytnú odborný výklad o najrozličnejších typoch a formách šarkanov a zorientujú Vás v historickom vývoji tejto umeleckej formy.

V plnej sile smerom hore! – to je heslo napínavej tímovej súťaže, pre ktorú si všetci návštevníci z jednoduchého materiálu zhotovia šarkany a vypustia ich na oblohu. V rámci akčných medzihier sa prítomní profesionáli so svojimi ázijskými bojovými šarkanmi z Japonska a Indie postarajú o vzrušujúce duely na oblohe.

Najmladší hostia sa určite potešia cukríkovému drakovi, ktorý sa preženie oblohou a rozhodí nad slávnostným areálom svoje sladké bremeno. Dovtedy si deti môžu v stodole v rámci výtvarného workshopu navrhnúť pod vedením odborníkov svoje vlastné lietacie umelecké diela a pomaľovať ich pestrými farbičkami alebo olejovými kriedami. Na slávnosť si samozrejme môžete priniesť aj svoje vlastné šarkany. Kto by sa len náhle a spontánne rozhodol, že sa chce zúčastniť na nebeských formáciách alebo si v lietacích pretekoch zmerať sily s profesionálmi, môže si vybrať z pestrej ponuky šarkanov v zámockom obchode a zakúpiť si vlastný  lietajúci stroj.

Či už prídete s vlastnoručne vyrobenými papierovými šarkanmi, lietajúcimi umeleckými objektami alebo vzdušnými 3-dimenzionálnymi konštrukciami – slávnosť púšťania šarkanov na zámku Schloss Hof Vám pri optimálnych poveternostných podmienkach zaručí veselé divadlo na jesennej oblohe.

Napíšte komentár