25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

OZ Zanzibar: detský kútik Sunsibar

Autor: Petula , Foto: zanzibar.sk, FB
Adresa:Obchodná pasáž, Mierové nám. 5, Senec Čas: Telefón:+421 905 690 999 E-mail:zanzibar@zanzibar.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Naším poslaním je vytvárať priestor na stretávanie sa rodičov, hlavne mamičiek a ich detí vo veku od 1-5 rokov na materskej /rodičovskej/ dovolenke. Ďalej inšpirovať a budovať platformu pre úspešnú výchovu a rešpekt k deťom, rozvíjať zručnosti a vedomosti detí pomocou Montessori didaktických pomôcok, posúvať hranice detskej tvorivosti v rámci tvorivých dielní a oboznámiť deti s anglickým jazykom hravou formou pomocou anglických pesničiek, riekaniek a edukačných materiálov. Pre dospelých vytvárať priestor, kde si môžu rozvíjať svoj talent, rozširovať horizonty prostredníctvom vystavených kníh, ktoré sú určené na čítanie a vypožičiavanie.

Tvorivý kútik

V tvorivom kútiku nájdeme množstvo zaujímavého papierenského materiálu vrátane omaľovánok, šablón zvieratiek, áut, a farebných papierov na tvorenie. Kreativite sa medze nekladú. Ako Pablo Picasso povedal: "Každé dieťa je umelec".

Deti sa môžu tvorivo prejaviť kreslením farebnými kriedami na  tabuľu. Majú k dispozícii farebné ceruzky, fixky, pečiatky a hlavne dostatočný priestor na svoju realizáciu.

Každý týždeň organizujeme tvorivé dielničky v rámci akcie "Tvorivé piatky" a prichádzame s novými a zaujímavými témami pre deti.


Montessori kútik

 
Montessori kútik vytvára priestor na hranie sa detí s didaktickými "Montessori" pomôckami určenými na rozvíjanie zručnosti, inteligencie a všestranných schopností dieťaťa. Z viacerých pomôcok, ktoré sa nachádzajú v herničke, predstavíme aspoň niektoré:

Zvukové valčeky - zmyslová pomôcka k rozvoju sluchových vnemov. Obsahujú dve totožné sady, odlíšené farbou červenou a modrou. Pri zatrasení vydávajú iný zvuk. Modré valčeky sa dajú spárovať s červenými v druhej sade. Používaním zvukových valčekov sa dieťa učí stupňovaniu jemných a silných zvukov. Pokiaľ ich dokáže od seba odlíšiť, môže pristúpiť k etape párovania valčekov.



Hmatové doštičky - päť párov drevených doštičiek s nalepeným šmirgľovým papierom rôznej hrubosti. Cieľom je rozvinutie schopnosti vnímať hmatom škálu rôzne hrubého/jemného povrchu.




Ružová veža - 10 kociek rozmerov 10x10x10 až 1x1x1 cm

Dieťa vizuálne, ale aj hmatom vníma veľkosť, čo postupne vedie k jeho abstraktnému chápaniu veľkosti a následne inteligentnému sledovaniu veľkosti v prostredí okolo neho. Dieťa postupne zisťuje, že rozdiel medzi jednotlivými kockami je dĺžka ich hrán a ich hmotnosť. Dieťa má k dispozícii 10 kociek, pretože 10 je základom nášho číselného systému. Táto pomôcka je vhodná pre deti od 2,5 roka. Zo slovnej zásoby u nej môžeme vysvetliť tieto slová: veľký, väčší, najväčší, malý, menší, najmenší, hrana, kocka, roh, základňa….


 

Detské narodeninové oslavy


Priestor je vhodný pre deti od 6 mesiaca. Takže prvá narodeninová oslava Vášho drobčeka sa môže uskutočniť u nás. Máme skúsenosti s organizáciou 1. narodenín, nakoľko hernička je bezpečným miestom pre malých drobčekov.

Maximálny počet detí: 8
Ak sa jedná o oslavu 1. narodenín, platí sa iba prenájom herničky na vami vymedzený čas. Prenájom na 1 hod. - 14 eur.

Veľkáčom (3., 4. narodeniny) ponúkame narodeninovú oslavu v štýle "Frozen", "Mickey Mouse", "Minnie Mouse" alebo podľa vášho výberu.
Cena: 10 eur na 1 dieťa. V prípade záujmu pošleme podrobný cenník.
 



Otváracie hodiny počas školského roka

Pondelok:    9.00 - 14.00 hod.
Utorok:        9.00 - 14.00 hod.
Streda:        9.00 - 14.00 hod.
Štvrtok:       9.00 - 14.00 hod.
Piatok:         9.00 - 14.00 hod.
Sobota:        na objednávku

 

Mapa: N 48° 13′ 11″ E 17° 23′ 47″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Alexandra 26.03.2018, 15:47

    Super kutik!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár