29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Dni mesta Žarnovica

30.08.2017 Autor: Annie, Foto: zarnovica.sk
Termín: 09.09.2017 a ďalšie Mesto:Žarnovica Zdroj:stránka organizátora

 dmz17

Mesto Žarnovica Vás srdečne pozýva na podujatie DNI MESTA ŽARNOVICA, ktoré sa bude konať v dňoch 8. a 9. 9. 2017. Čaká na Vás jarmok s bohatým sprievodným programom.

Celé podujatie sa bude niesť v duchu 685. výročia prvej písomnej zmienky o Žarnovici. Pri tejto príležitosti si návštevníci budú môcť vyraziť pamätnú mincu. V piatok 8.9. sa od 9.30 budete môcť stretnúť s remeselníkmi, sokoliarmi, svojim vystúpením prispejú k jarmočnej atmosfére aj študenti SOŠ v Žarnovici. OZ Laura si opäť pripraví pre deti súťaže, hry a zábavné úlohy. Priestor dostane aj mladá kapela Virvar z Kremnice. Oficiálne slávnostné otvorenie bude o 16.00 hod. Spoločnosť veselých šermiarov Cassanova z Banskej Bystrice prenesie prítomných hostí a divákov do obdobia spred 685. rokov, kedy sa o Žarnovici dozvedáme z písomných prameňov po prvý krát. V popoludňajších hodinách sa môžete tešiť na vystúpenie skupiny Eminent zo zabávačom Stanom Repkom, tanečnú show známych tanečníkov Old school brothers, pouličnú zábavnú show Šaška Fjodora a chodúliarov. Piatkový večer bude patriť populárnej speváčke Kristíne. Odznejú hity ako Horehronie, Ta Ne, či Jabĺčko. Program bude trvať do neskorých večerných hodín a ukončí ho domáca kapela Arcon, ktorej repertoár tvoria prevzaté skladby od známych slovenských, českých, ale aj svetových interpretov. Okrem už tradičného jarmoku, sa bude v sobotu konať aj 3. ročník Tekvičiarskeho blšieho trhu na Mestskom trhovisku.

Sobotný program sa bude niesť v tradičnom folklórnom duchu. Vystúpi Duo Servus, domáce folklórne skupiny, súbory a jednotlivci. Spestrením bude premietanie filmov o vesmíre v Mobilnom planetáriu, prezentácie športových klubov a ukážky Dobrovoľného hasičského zboru mesta Žarnovica. Milovníkov dychovej hudby poteší dychová hudba Bludověnka z Moravy. Jazzovú scénu bude zastupovať skupina Jazzsons Trio z Nových Zámkov. Kapela Big Valley, ktorá vznikla po rozpade skupiny Člováci má v repertoári české a americké country hity a známe folkové skladby. Slovenskú hip-hopovú scénu bude reprezentovať raper Majself s talentovaným producentom z nášho mesta Grizzlym ( Milan Macko). Záver celého dvojdňového podujatia v neskorých večerných hodinách bude patriť neopakovateľnému vizuálnemu zážitku v podaní dua Saule. Bohatý program je vystavaný tak, aby si „to svoje“ našli všetci obyvatelia a návštevníci nášho mesta. Podujatie bude realizované s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja. Tešíme sa na Vašu účasť!

Napíšte komentár