23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Sobri Jóska Kalandpark

Autor: Claudinka, Foto: bakonyikalandpark.hu
Adresa:8446 Kislőd, Vashámor, Maďarsko Telefón:+36 20 397 1093 E-mail:info@bakonyikalandpark.hu www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Sobri Joska Kalanadpark entry sdetmi.com

Na konci článku máme pre Vás prekvapenie!

Adrenalínový park Sobri Jóska Kalandpark v pohorí Bakony sa nachádza v Maďarsku kúsok od Balatonu. Park je obklopený prírodou a v strede je jazierko, okolo ktorého nájdete rôzne atrakcie pre malých aj veľkých - aj vo vode! Nájdete tu lanovú dráhu, steny na lezenie, vodné bicykle na štýl Flinstonovcov, nafukovacie atrakcie a mnoho iného. Čo milo prekvapí, je množstvo lavičiek či možnosť si opekať na ohniskách. Kľudne si vezmite deku a spravte v rámci celodenného výletu s deťmi piknik.

Atrakcie

3D Kolo
Postavil by si svet naruby, ale nevieš ako na to? Vyskúšaj naše 3D kolo. Tento aparát bol vyvinutú pre výcvik kozmonautov, dnes sa z neho stala zvláštna hra. S kolom je možné vykonávať trojdimenziový pohyb, ktorý ponúka jedinečný zážitok a pocit blízky beztiažovému stavu. Túto hru môžu využívať osoby s výškou 150-175 cm pri dozore animátorov.

 Akadémia FBI
Poraz svojich nepriateľov a daj pozor na nevinných v simulovanom boji.

sobri joska insta 1

Bobová dráha
Rok výstavby: 2014, dĺžka dráhy: 900 m, počet vozov: 20, dvojšpirálová vývrtková dráha
Na vstup na bobovú dráhu sú Sobri bankovky a náramok NEPLATNÉ!
1 jazda - dospelí 450 Ft, dieťa 400 Ft
5 jázd - dospelí 2 050 Ft, dieťa 1 800 Ft
10 jázd - dospelí 4000 Ft, dieťa 3500 Ft
Deti môžu používať bobovú dráhu od 3 rokov. Deti pod 8 rokov môžu jazdiť len v sprievode s osobou staršou ako 8 rokov, ktorá pozná a súhlasí s pravidlami jazdy na dráhe, taktiež on ako aj jeho rodič alebo zástupca berie na seba zodpovednosť za osoby, ktoré s ním jazdia. Pravidlá jazdy na bobovej dráhe si môžete pozrieť tu!

Elektrické autíčka
Na vybudovanej dráhe čakajú elektrické autíčka detí vo veku od 2 do 10 rokov.

Gokart
Gokarty môžu vyskúšať deti vo veku od 2 do 15 rokov na 400 m2 umelom trávniku.

Hámorský hrad - skúška zručnosti
Na kopci stojí obrovský hrad s hradbami obklopený vražednými pešiakmi. Na hradby sa môžeš vyšplhať cez rôzne prekážky, a ak si dostatočne odvážny, môžeš sa zúčastniť aj v skúške zručnosť. Ak si dostatočne šikovný, môžeš sa stať aj rytierom. Za pomoci tejto hry sa cítiš akoby si sa vrátil do stredoveku.

Hrad dobrodružstiev
Hrad dobrodružstiev sa nachádza vo vzdialenosti približne 20 – 30 m od hlavnej budovy, ktorý čaká na hravé deti. Ihrisko je chránené polkruhovou hrádzou a dostať sa ku nej je možné cez menší tunel. V hrade nájdete visuté mosty, kĺzačky, preliezky a ďalšie hry vyžadujúce šikovnosť. Koruny stromov chránia detí pred slnkom a poskytujú tieň. Ihrisko ponúka pre deti zábavu, úlohy šikovnosti, učenie sa hrou a bohaté zážitky.

Jetski
Pre deti, ktorí majú radi výzvy, v ohradenej časti nášho jazera sú k dispozícii 5 vodných dodgemov. Na elektrických jetski sa dá jazdiť rýchlosťou 5-10 km/hod. Je v prevádzke od jari do jesene, iba počas teplých a slnečných dní. Čas užívania je asi 5 min/osoba.

Lanová dráha
Vyskúšaj najdlhšiu lanovú dráhu v Maďarsku! Nezabudnuteľný zážitok ponúkajú baby dráha, štyri detské dráhy, tri dráhy pre dospelých (nad 150 cm) a 150 m dlhá vodná dráha pre iniciatívnych hostí. Dráhy majú rôzne úrovne náročnosti, takže každý si môže nájsť to, čo pre neho najviac vyhovuje. Výstroj (prilba a popruhy) sa prenajíma na mieste. Pri nasadzovaní výstroja pomáhajú animátori, ktorí podľa potreby vykonávajú aj bezplatné školenie. Máme aj dve cvičné dráhy pre menej skúsených.

Pred použitím lanovej dráhy zúčastnení musia vyplniť Prehlásenie o osobnej zodpovednosti. Pri osobe mladšej ako 18 rokov zodpovednosť na seba berie dospelý. Pre zrýchlenie pracovného poriadku Prehlásenie o osobnej zodpovednosti si môžete stiahnuť aj na webe a vyplniť ju doma. Potrebnú výstroj (popruhy, prilby, okuliare) je možné využívať iba s odovzdaním platného dokladu s fotografiou. 

Laserový boj
Túto atrakciu môžu hrať naraz 6-8 hráči v dvoch skupinách. Laserové zbrane sú prepojené snímačmi na hlave, ktoré musí nosiť každý účastník. Každý hráč má v jednej hre 10 životov.  Po desiatich výstreloch sa zbrane znovu nabijú stlačením gombíka. Vyznačená dráha, ktorá má rozmery 30 x 50 m je vybavená doskovými úkrytmi a nachádza sa na svahu.

sobri joska insta 2

Lezecká stena
Jedinečná možnosť uvoľniť sa, ktorá vyžaduje odvahu a šikovnosť. Naša lezecká stena je vysoká 9 m a je postavená medzi dvoma obrovskými stromami. Cesta na vrchol vedie trasou pre začiatočníkov alebo pre pokročilých a je určená pre deti aj pre dospelých. O bezpečnosť sa starajú špeciálne popruhy a zabezpečovací personál.

Lezenie na strom
Vylez na najvyšší strom zážitkového parku. Poskytuje ochranné pomôcky a o zaisťovanie sa starajú animátori, aby si svoju zručnosť vyskúšal v najväčšom bezpečí. Na začiatku sklon stromu prechádza do nagatívu, jeho výška je približne 10 m.

Malá železnica
Pre najmenších ponúkame malú železnicu, ktorá premáva na približne 40 metrov dlhej dráhe dookola. Ku deťom si môžu prisadnúť aj rodičia. Jedna jazda trvá približne 5 minút. Železnica sa nachádza vpravo od vchodu. 

Nautic jet
Let loďou? Nie je to nemožné. Vytiahneme ťa do výšky 10 metrov a spustíme. Loďka po krátkom lete pristane na vode. Ak si smelý, môžeš sa zúčastniť naozajstného zážitku! Hranica hmotnosti je 90 kg

Snehová šiška
Sánkovanie bez snehu? Áno, je to možné, navyše tak, že sane sú nahradené nafukovacími gumenými kolesami. K jazde sú k dispozícii tri dráhy. Jedna rovná, kde na konci dráhy je jazero (plavky sú odporúčané) a dve so zákrutami. Na vrchol dráhy vedie výťah. Dráhy sú bezpečné pre malých, aj pre veľkých. Tie dráhy, na konci ktorých je vodná plocha, odporúčame iba pre plavcov. Jazda na týchto dráhach je ozajstným zážitkom pre všetkých.

Trampolína
Pre hostí sú k dispozícii vedľa seba štyri gumené stoly, aby sa v nich za pomoci gumených popruhov dalo skákať ako na trampolíne. Šikovnejší sa môžu v nich aj prevracať. Napínanie gumených popruhov je nastavované animátormi diaľkovým ovládaním. Každý má k dispozícii 5 minút a maximálna hranica hmotnosti je 70 kg.

sobri joska insta 3

Vodná guľa
Táto atrakcia je v prvom rade určená pre menšie deti od 5 rokov. Maximálne zaťaženie je 50 kg. Čas užívania je 5 minút za dozoru animátorov. Gule sú pripevnené k bójam na asi 20 metrovom lane. Vo vnútri gule nie je voda, ale malé množstvo sa môže v ňom nachádzať, preto odporúčame si obliecť plavky. Pre klaustrofobikov, pre osoby so srdcovými chorobami alebo pre panikárov túto hru neodporúčame!

Vodná jazda
Bicyklovanie sa na vode.

Vodné prekážkové dráhy
Na ostrov uprostred jazera sa môžete dostať nielen na moste, ale taktiež aj na plťiach a cez rôzne prekážkové dráhy. Jedna z prekážkových dráh je umiestnená na drevených koloch, ku ktorým sú pripevnené drôtené laná. Dráha sa skladá ku lanám pripevnených kolísavých prvkov a rôznych dvíhacích zariadení.

Voľný pád
Voľný pád z vrcholu veže megazipline! Ak ťa lákajú hĺbky, alebo ak by si vyskúšal, aké je skočiť z výšky, vyskúšaj náš pádostroj. K využitiu pádostroja je nutné podpísať Prehlásenie o osobnej zodpovednosti, dá sa aj stiahnuť na stránke a vyplniť doma. Na pádostroj je vstup s náramkom voľný, bez náramku je cena 1 Sobriho bankovka!

Megazipline
Rok výstavby: 2015, dĺžka dráhy: 1 km, výškový rozdiel: 120 m, maximálna dosiahnuteľná rýchlosť: 80 km/hod.
Ku použitiu megazipline dráhy je nutné podpísať Prehlásenie o osobnej zodpovednosti si môžete stiahnuť na webe. Megazipline dráhu môžu použiť iba osoby s minimálnou výškou 145 cm a váhou od 30 do 120 kg. K použitiu megazipline dráhy Sobri bankovky a Sobri náramok SÚ NEPLATNÉ! 
1 spustenie: dospelí: 3500 Ft, deti: 3000 Ft

Atrakcia je určená pre naozajstných superhrdinov, ktorí sa neboja výšok, šialeného tempa a letu. Pre tých, ktorí sa neboja v postroji hlavou dopredu sa spustiť z vrcholu kopca až po stred parku. Počas jedného kilometra môžete nadobudnúť rýchlosť až 80 km/h. Let ponad stromy raz v hrozivej výške, inokedy v úplnej blízkosti, ale stále v bezhlavom tempe.

Otváracie hodiny

Pondelok - nedeľa: 10.00 - 19.00 hod.

Cenník 

Tu je sľúbené prekvapenie, pokiaľ ste sa dostali až sem - kupón na 10% zľavu z ceny vstupného!
Treba vytlačiť toľkokrát, koľko Vás je osôb :)

sobri kupon 2017

Sobri Joska bakonyi elmenypark

Mapa: N 47° 7′ 53″ E 17° 37′ 43″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár