28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Boli sme, videli sme... Vodárenská záhrada

Autor: Petula , Foto: sdetmi.com

Počas teplých dní hľadáme s deťmi schladenie. Vodárenská záhrada ponúka nielen dostatok priestoru na oddych v tieni stromov, ale aj zábavu na ihrisku či schladenie vo fontáne. Pokojné a udržiavané prostredie, ktoré si vás a vaše deti ihneď získa.

 

Vodárenská záhrada je miesto, ktoré rozhodne patrí deťom. Krásny veľký ohradený priestor s bezbariérovým prístupom. S najmenšími bábätkami si užijete oddych na tráve v tieni stromov v tichom prostredí a osvieženie v niektorej fontánke.

Batoľatá a staršie deti poteší fontánka určená na chôdzu. Sú na nej rôzne povrchy vďaka čomu si precvičia aj svaly na nôžkach. Nejde o bazén, preto plavky nechajte doma. Uterák sa ale istotne zíde. Kúsok od fontány je sprcha. Takže po zábave šups pod sprchu.

IMG 20170827 103736 HDRAk nebolo zábavy dosť vo vode, iste si nejakú inú nájde aj vaše dieťa. Ihriská na futbal pre malých športovcov alebo väčšie pre veľkáčov, volejbalové ihrisko na tráve, pingpongový stôl alebo rozhľadňa, odkiaľ uvidíte celý areál. Milovníci preliezačiek a hojdačiek sa môžu dosýta vyblázniť. Časť sa nachádza v tieni a časť na slnku.

IMG 20170827 112852 HDR1Ak na vás prišiel hlad, treba myslieť, že žiadny bufet v areáli nie je. Ale aj to je jeden dôvod prečo je záhrada taká čistá. Na dohliadanie poriadku dozerá pravidelnými obchôdzkami pracovník areálu. Svoje občerstvenie si môžete zjesť pod dreveným prístreškom alebo niektorej lavičke, ktorých je všade dostatok. V budove múzea pri vstupe nájdete aj toalety.

IMG 20170827 102239 HDR1Toto miesto si získa naozaj každého. Moje dieťa nechcelo odísť a to si tam užilo minimálne dve hodiny aktívnej zábavy. My s manželom sme mali možnosť si aj oddýchnuť, keďže pútavých aktivít pre malých dobrodruhov je tam viac než dosť :-). Rozhodne toto miesto patrí na náš list, kde budeme chodievať.

Viac informácií o Vodárenskom múzeu BVS a Vodárenskej záhrade nájdete >>TU<<

Napíšte komentár