19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Seminár Vedomé rodičovstvo#1 - Vyrásť spolu s dieťaťom

07.08.2017 Autor: Danka, Foto: FB Akadémia Psychosofie PACE Slovakia
Termín: 26.08.2017 Mesto:Bernolákovo Zdroj:stránka organizátora

seminarvedome

V blízkosti dieťaťa je pole, ktoré sa rozrastá, štruktúruje, ale aj radikálne mení. Ak tieto zmeny nezachytíte, stávate sa pre dieťa nerelevantnými, strácate ho. Tento proces má niekoľko kontrolných signálov - ako napríklad – zistenie, že to, čo vám spolu „fungovalo“ predtým, už nemá ten účinok, alebo dôležité informácie o dieťati sa dozvedáte od niekoho iného, nie od neho a pod. Zostať „v spojení“, v jemnom naladení na dieťa, nestratiť jeho jedinečnosť je pre rodiča často veľkou výzvou. Niekedy neviete, alebo si jednoducho nevšimnete, že dieťa už potrebuje niečo iné. Veľkou výhodou v rodičovskom vzťahu až do neskorej puberty, či adolescencie je to, že deti sú takmer bez výnimky ochotné vám odpustiť a začať znovu. Neskôr, keď si plne vybudujú svoju osobnosť a hranice osobnej slobody, vtedy sa rodičovi omnoho ťažšie ovplyvňuje to čo žije medzi ním a jeho potomkom..

Preto je v ponuke seminár pre rodičov, ktorí sú v období, keď ešte môžu niečo meniť na sebe a tým aj vzájomnom vzťahu s dieťaťom.

Seminár má dva v jednom - pohľad na vyvíjajúce sa potreby dieťaťa (z pohľadu waldorfskej pedagogiky) spolu s možnosťou individuálneho zážitkového spojenia sa so svojim dieťaťom v empatickom vzťahu. Týmto dáva jedinečnú možnosť zorientovať sa vo všeobecných odporúčaniach v rámci vekových kategórii dieťaťa a zároveň zažiť porozumenie pre dieťa v jednotlivej ťažkej situácii.

Seminár vedú:

  • Yehuda Tagar – zakladateľ metódy Psychofonetiky – vedomej empatie
  • Miroslava Heribanová – lektorka vzdelávania vo waldorfskej pedagogike.

Seminár sa zameriava na deti do puberty. 
Pokračuje časťou #2 - Puberta a adolescencia 27.8.2017

Cena: 

  • 75 Eur/1. alebo 2. časť (pár 120 Eur)
  • 120 Eur obe časti spolu (pár 200 Eur)

Dátum: 26.08.2017(sobota), v čase od 9.30 do 17.30 hod.
Miesto: Škola Empatie, Clementisova 1485/20

Kapacita je obmedzená, je potrebné sa zaregistrovať. 
Prihláste sa na https://www.pace.sk/index.php/26-8-2017-vedome-rodicovstvo-1-ba/.

Napíšte komentár