20. 04. 2024 Marcel 12°C Prehánky

Chlebom a vínom

26.07.2017 Autor: lubkasungirl, Foto: terraincognita.sk
Termín: 26.08.2017 a ďalšie Mesto:Trebišov Zdroj:stránka organizátora

25

Podujatie odštartuje poludňajšou svätou liturgiou na poďakovanie za úrodu a posvätenie chleba. Uskutoční sa v gréckokatolíckom chráme Zosnutia presvätej Bohorodičky.
O 13:00 sa potom ulicami mesta vydá dožinkový sprievod.
Ďalší program sa potom odohrá v areáli Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove. Dožinkové pásmo má na úvod nachystané folklórna skupina Studzenka z Plechotíc, pokračovať po nej bude michalovský folklórny súbor Jurošík.

O 16:00 sprístupnia obnovenú expozíciu parných oračiek a o 16:30 sa zrodí detský maskot múzea Múzejníček. Podvečer pódium spolu s deťmi a cih lampášmi rozžiari Eva Máziková a večer sa chystá vystúpenie populárnej skupiny Mafia Corner.

Počas podujatia Chlebom a vínom na návštevníkov čaká atraktívny sprievodný program – môžu spoznať tradičné postupy výroby chleba, ale aj iné remeselnícke zručnosti (tkanie pokrovcov, drevorezba, pletenie lana...). Spokojné budú aj chuťové poháriky – pochutia si na tradičných ľudových špecialitách a okrem pozorovania zrodu vína ho budú môcť aj ochutnať. Samozrejmosťou je prezentácia súčasných i historických poľnohospodárskych strojov a detský svet.

Napíšte komentár