28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Trnavská brána 2017

25.07.2017 Autor: Danka, Foto: regiontirnavia.sk
Termín: 20.08.2017 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora

Trnavska brana title2 1920x663

Nevšedná prehliadka folklórneho života, tradícií a zvyklostí nielen zo Slovenska. Medzinárodný festival folklórnych súborov Trnavská brána privíta miľovníkov folklóru pestrou ponukou hudby, tanca a tradičných krojov.

Trnava, v minulosti dôležité uhorské centrum obchodu, otvárala svoje štyri brány kupcom a remeselníkom z celého sveta. A tak, v nadväznosti na veľkolepú históriu, otvorí svoje brány. Mesto ožije temperamentným folklórom, ľudovou kultúrou a pôvodnými zvykosťami. Tohtoročnou novinkou je miesto, kde sa bude odohrávať hlavná časť programu, a to Mestský amfiteáter.
 
Príjemnú atmosféru slávností dotvára krojovaný sprievod, ktorý vás rozospieva a roztancuje. Súbory sa vám predstavia prostredníctvom ornamentov, najcharakteristickejších výtvarných prejavov svojej obce, či kraja.

Neoddeliteľnou súčasťou festivalu je i jarmok ľudových remesiel, ktorý je každým rokom krásnou ukážkou prác a výrobkov šikovných rúk majstrov remeselníkov a ľudovoumeleckých výrobcov. Ochutnať môžete i tradičné miestne pochutiny, medzi ktorými nechýbajú medovníky, či praclíky.

Dátum: 17.8. - 20.08.2017 (štvrtok - nedeľa)
Miesto: Mestský amfiteáter Trnava

Vstup voľný!

Napíšte komentár